Deze 3 Samsung Gear-wearables zijn vooral voor actieve types

Thomas Haenen
30 augustus 2017, 18:15
2 min leestijd
Deze 3 Samsung Gear-wearables zijn vooral voor actieve types

Samsung introduceert dit najaar een drietal nieuwe wearables. De Gear Fit 2 Pro, Gear Sport en Gear IconX zijn vooral bedoeld voor actieve gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear 2017: nieuwe wearables onderweg

Deze week vindt in Berlijn de IFA plaats. Veel fabrikanten gebruiken de technologiebeurs om hun nieuwe vlaggenschepen voor dit najaar te tonen. Samsung toonde echter vorige week al zijn Galaxy Note 8, en pakt daarom uit met een drietal wearables.

Samsung Gear Fit 2 Pro & Gear Sport

De Gear Fit 2 Pro is een fitnessbandje dat vrijwel elke beweging kan bijhouden. Dit jaar is de Gear Fit 2 namelijk voor het eerst niet alleen beschikt voor hardlopen of fietsen, maar ook voor een uurtje in het zwembad. De polsband is waterdicht en houdt nauwkeurig je schoolslagen bij. Het apparaat heeft een gebogen 1,5 inch-amoled-scherm, kan notificaties ontvangen en is voorzien van gps.

De Samsung Gear Sport biedt soortgelijke functionaliteit, maar dan in de vorm van een traditionele smartwatch. De Sport heeft een 1,2 inch-touchscreen en kan hetzelfde fitnessadvies geven. Ook aanbevelingen voor je dieet of gewoon je notificaties worden getoond. De Gear Sport kan zelfs gebruikt worden als afstandsbediening voor de Gear VR virtual reality-headset, of voor een PowerPoint-presentatie.

Beide zijn bovendien voorzien van Speedo On, een nieuwe trainings-app van het bekende zwemboekenbedrijf. De Gear Fit 2 Pro is vanaf 15 september in Nederland te koop, voor 229 euro. De Gear Sport volgt op 27 oktober voor 349 euro.

Samsung Gear IconX

Tot slot toonde Samsung een vernieuwde versie van de Gear IconX. Deze draadloze oordopjes zijn nu ook uitgebreid met ondersteuning voor Bixby. Dat betekent dat je (in het Engels) stemcommando’s kunt geven, om bijvoorbeeld naar het volgende nummer te gaan in Spotify.

Samsung Gear 2017

Net als vorig jaar is de IconX voorzien van een ingebouwde fitnesscoach, die je prestaties bijhoudt. De accu gaat zo’n vijf tot zeven uur mee, en er zit 4GB opslagruimte ingebouwd. De Gear IconX verschijnt in oktober of november tegen een adviesprijs van 229 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu