Samsung Gear 360-camera vanaf 10 juni verkrijgbaar in Nederland

Lars Paymans
2 juni 2016, 13:54
2 min leestijd
Samsung Gear 360-camera vanaf 10 juni verkrijgbaar in Nederland

De Samsung Gear 360 is vanaf 10 juni verkrijgbaar in Nederland. Met de camera kun je gemakkelijk foto`s en video`s in 360-graden schieten en deze met je gekoppelde smartphone direct delen. Het prijskaartje liegt er echter niet om.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear 360 Nederland vanaf 10 juni

Het bolvormige cameraatje heeft wel iets weg van een ouderwetse webcam, maar heeft een stuk meer in huis. De Gear 360 heeft een handig statief, dat je snel uit kunt klappen om een foto te schieten of video op te nemen. Vervolgens kan de camera om zich heen kijken met de twee 15 megapixel fisheye-lenzen. Met de knoppen op de zijkant en een klein schermpje op de bovenkant kun je de camera handmatig bedienen, al gaat dat een stuk makkelijker door je smartphone er aan te koppelen.

Samsung Gear 360 Nederland

Hier kun je video`s met een resolutie van 3840×1920 mee schieten, of foto`s met een 30 megapixel-kwaliteit. Met de focus die in 2016 op virtual reality is komen te liggen, kan de Gear 360 een handig hulpmiddel zijn om foto`s en video`s voor virtual reality te maken. Met de Gear VR kun je de video’s bekijken die je met de Gear 360 geschoten hebt. Houd er alleen wel rekening mee dat de Gear 360 geen interne opslag heeft, en je er dus een geheugenkaartje in zult moeten stoppen.

De Gear 360 is vooral handig omdat je hem gemakkelijk met je Galaxy-smartphone kunt koppelen. Via het smartphone-display kun je live meekijken met wat de 360-graden-camera ziet, en kun je na het opnemen je resultaat direct delen via je smartphone. Tijdens MWDC 2016 gingen we al even met de camera aan de slag, en waren toen vooral onder de indruk van het gemak waarmee je er een video mee op kunt nemen.

De Samsung Gear 360 ondersteunt de Galaxy S7, S7 Edge en Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De camera is vanaf 10 juni in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van €349,-.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu