De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Gear S2 heeft primeur met elektronische simkaart

Jarno Stinissen
18 februari 2016, 16:43
1 min leestijd
Samsung Gear S2 heeft primeur met elektronische simkaart

Samsung heeft een nieuwe versie van de Gear S2 aangekondigd die als eerste apparaat gebruikmaakt van een zogeheten eSIM. Met deze elektronische simkaart kun je van provider switchen  zonder een fysiek kaartje te verwisselen.

Lees verder na de advertentie.

eSIM: opvolger van fysieke simkaart

Met de Samsung Gear S2 3G eSIM is de dag dat de fysieke simkaart verdwijnt weer een stapje dichterbij gekomen. Vorig jaar waren er al geruchten dat Samsung, Apple en enkele grote providers werkten aan een nieuw soort simkaart. Die  zou de verplichting om te wisselen van simkaart bij het overstappen naar een andere provider verleden tijd maken. Vandaag heeft de GSMA aangekondigd dat er een nieuwe eSIM-specificatie is voor smartwatches, fitnesstrackers en tablets. De  Gear S2 Classic 3G is het eerste apparaat dat over deze nieuwe technologie beschikt.

Het GSMA  geeft aan  dat de eSIM  voor smartphones rond juni dit jaar gepresenteerd wordt. Dit is  een grote stap voorwaarts, zeker omdat de techniek door grote partijen  als Samsung, LG, Microsoft, Vodafone, Verizon en AT&T zal worden toegepast.  Grote afwezige in dat lijstje is Apple,  dat  een eigen weg is ingeslagen met het maken van een programmeerbare simkaart. Wel blijft het bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van de elektronische simkaart en er zijn al iPads verschenen die een soortgelijke techniek toepassen.

De GSMA houdt naar eigen zeggen  vertrouwen in de samenwerking met Apple en gaf  vorig jaar nog aan  dat een overeenkomst mét het bedrijf  over de nieuwe elektronische simkaart in de lijn der verwachting ligt.

Bron: GSMA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu