Foto’s: zo ziet de nieuwe ronde smartwatch van Samsung eruit

Gijs Ettes
14 augustus 2015, 7:59
2 min leestijd
Foto’s: zo ziet de nieuwe ronde smartwatch van Samsung eruit

Tijdens de presentatie van de Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5 werd er al kort stilgestaan bij de ronde smartwatch die Samsung volgende maand presenteert. Het apparaat gaat Samsung Gear S2 heten en nieuwe foto’s geven een duidelijk beeld van het design.

Lees verder na de advertentie.

Dit weten we over de Samsung Gear S2

In tegenstelling tot zijn voorganger, de Samsung Gear S, heeft de nieuwe Samsung-smartwatch een veel compacter en ronder design. Het horloge draait wederom op Samsungs Tizen-besturingssysteem en dus niet op Android Wear, waardoor het alleen compatibel met Galaxy-toestellen zal zijn. Geruchten gaan dat de Gear S2 een draaibare bezel heeft, waarmee de interface bediend kan worden. Onderhuids wordt het toestel aangedreven door Exynos-chip met een 1,2GHz-processor en 768MB aan werkgeheugen. Ook zal er waarschijnlijk 4GB aan opslag aanwezig zijn.

samsung gear s2

Uit een tweetal foto’s van de Samsung Gear S2 die het bedrijf in een  ‘lookbook’ op zijn site toont, valt op te maken  dat de smartwatch een metalen behuizing krijgt, of althans iets dat daarop lijkt. Ook zijn er horlogebandjes zichtbaar in de kleuren zwart en wit.

Samsung kondigde gisteravond aan dat de Gear S2 op 3 september officieel wordt onthuld tijdens de Berlijnse IFA. Enkele beelden gaven toen al een indruk van de interface van de smartwatch. Opvallend zijn de kleine ronde icoontjes waarmee bijvoorbeeld sport-, berichten- en weer-app gestart kunnen worden. Ook zijn er verschillende klokjes om uit te kiezen, waaronder eentje die je hartslag kan tonen.

Naast de Gear S2 brengt Samsung ‘binnenkort’ ook een aangepaste  versie van de Gear VR uit. De nieuwe virtual reality-bril zal waarschijnlijk ook werken met de gisteravond aangekondigde Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+. Alleen laatstgenoemde zal in Europa worden uitgebracht. Meer over het toestel  lees je in onze uitgebreide Galaxy S6 Edge+ preview.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu