6 zaken die je moet weten over de Samsung Gear S3

Thomas Haenen
31 augustus 2016, 18:00
3 min leestijd
6 zaken die je moet weten over de Samsung Gear S3

Samsung heeft geen tablets, smartphones of opvallende gadgets op de IFA-technologiebeurs, maar een nieuwe wearable. De Samsung Gear S3 biedt wederom een strak rond design en is vanaf eind dit jaar in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

De Gear S-serie is het paradepaardje onder de wearables van de Koreaanse fabrikant. Met zijn ronde scherm, het eigen Tizen-besturingssysteem en een stijlvol design gooiden vorige modellen hoge ogen. We zetten de belangrijkste details van de nieuwe smartwatch op een rij voor je.

1. Twee versies

gear s3

Samsung brengt twee varianten van zijn nieuwe wearable uit. Er is de Gear S3 Classic, met een design dat sterk lijkt op eerdere modellen én op traditionelere horloges. De Gear S3 Frontier heeft een ontwerp dat wat steviger oogt, al zijn beide modellen waterbestendig.

Wel is de Frontier als enige voorzien van zowel 3G- als 4G-ondersteuning, waardoor je hem ook zonder smartphonekoppeling in de buitenlucht kunt gebruiken voor navigatie en meer.

2. Beter alleen

Hoewel voor eerdere Gear S-modellen een smartphone een vereiste was, werkt de S3 ook aardig op zichzelf. Vooral het Frontier-model kan, door de ondersteuning van 4G, prima zonder mobieltje gebruikt worden. Het apparaat beschikt over een speaker én microfoon, waarmee stemherkenning ondersteund wordt, en een batterij die tot wel vier dagen meegaat

3. Always on-display

De Gear S3 is voorzien van een always on-display. Ook als de smartwatch op standby staat, wordt er nog informatie in beeld getoond. Je kunt dus net als een echt horloge op elk moment de tijd checken en ziet dan gelijk of je nog notificaties hebt binnengekregen.

https://www.youtube.com/watch?v=ynTB211p1PQ

Omdat het 1,3 inch-scherm (360 bij 360 pixels) van de Gear S3 amoled-techniek gebruikt, verbruikt het always on-display nauwelijks extra energie. Een amoled-scherm heeft geen stroom nodig voor donker beeld, dus zolang slechts een klein deel van het beeld actief is, heeft het nauwelijks effect op je accuverbruik.

4. Slimme draaischijf, snelle aantekeningen

Bij de Gear S-serie is het design al een tijdje onderdeel van de bediening. De rand rond het scherm is draaibaar en kan gebruikt worden om door de menu’s te navigeren. Met de Gear S3 wordt de functionaliteit van de bezel verder uitgebreid. Je kunt nu bijvoorbeeld ook draaien om je alarm uit te zetten. Op het scherm kun je bovendien aantekeningen zetten die worden omgezet in tekst.

gear s3

5. Klein maar krachtig

De Gear S3 is 13 millimeter dik – niet de smalste smartwatch, maar ook geen zwaargewicht. Toch zit er een accu in die het moeiteloos een volle dag moet opladen, met een capaciteit van 380 mAh. Hij kan bovendien draadloos opgeladen worden.

Er is een 1 GHz dualcore-processor aanwezig, 768MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. De Gear S3 loopt op Tizen, Samsungs eigen besturingssysteem dat onder andere voor de Gear S-serie gebruikt wordt. Het apparaat werkt met vrijwel alle high-end smartphones die Samsung de afgelopen jaren heeft uitgebracht.

6. Prijzig

Samsung brengt de Gear S3 dit najaar in Nederland uit. Hij is echter wel aardig prijzig: je betaalt er minimaal 400 euro voor. Daarmee komt de smartwatch aardig in de buurt van een volwaardige smartphone. De Galaxy S7 is inmiddels al voor iets meer dan 500 euro te vinden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S3
Samsung Gear S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu