De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste screenshots van Android-app virtual reality-bril Samsung opgedoken

Redactie
25 juli 2014, 13:01
1 min leestijd
Eerste screenshots van Android-app virtual reality-bril Samsung opgedoken
Samsung Gear VR Android-app

De eerste screenshots van de Samsung Gear VR Android-app zijn gelekt. Het blijkt dat de virtual reality-bril van Samsung samenwerkt met Galaxy-toestellen als de Galaxy S5 door de smartphone in de headset te plaatsen. Dit modulaire design zorgt ervoor dat de virtual reality eigenlijk alleen een dock is waar de smartphone kan worden ingestopt.

De virtual reality-headset heeft volgens de Samsung Gear VR Android-app een touchpad en een terugknop op het apparaat. Door de terugknop lang in te drukken wordt er een speciale see through-modus geactiveerd. De camera aan de voorkant van de virtual reality-bril toont dan het beeld voor je, waardoor je eigenlijk met de bril op ook nog je omgeving kunt zien. Zo kun je bijvoorbeeld snel overschakelen tussen een game en de ‘echte wereld’.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear VR Android-app

De setup wordt gedaan via de Samsung Gear VR Android-app, waar we redelijk wat nieuwe informatie leren over de virtual reality-headset. Zo zijn er de modi VR Panorama en VR Cinama beschikbaar – mogelijk voor games en apps – en kun je middels VR Lock een beveiligingscode op de headset instellen. Ook is het mogelijk om spraakopdrachten via de headset uit te voeren en kun je een waarschuwing instellen die elk uur wordt getoond. Om te melden dat je nog in de virtuele wereld bent.

Verder zijn er een reeks calibratie-opties aanwezig en kunnen Samsung-gebruikers speciale apps voor de headset downloaden. De verwachting is dat Samsung de Gear VR tijdens de IFA 2014 (5-10 september) toont, samen met de Galaxy Note 4.

Laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu