‘Samsung Galaxy S8 krijgt vernieuwde Gear VR met controller’

Thomas Haenen
20 februari 2017, 11:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt vernieuwde Gear VR met controller’

Samsungs virtual reality-bril krijgt mogelijk een upgrade voor de introductie van de Galaxy S8. De accessoire wordt onder andere voorzien van zijn eigen controller.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR-controller

De Gear VR krijgt een kleine update om hem geschikt te maken voor de Galaxy S8, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt op Twitter. Deze virtual reality-bril verschijnt tegelijkertijd met het toestel en heeft modelnummer SM-R324.

De grote aanpassing zit hem aan de voorkant. Die wordt aangepast om meer ruimte te bieden voor het randloze, 5,8 inch-grote scherm dat de Galaxy S8 waarschijnlijk heeft. De huidige Gear VR is vooral geschikt voor de Galaxy S7 en S7 Edge.

minecraft gear vr

Wel krijgt de virtual reality-bril een handige toevoeging. Samsung gaat de Gear VR leveren met een eenhandige controller. Deze is waarschijnlijk vergelijkbaar met de Daydream View-controller. Google levert zijn vr-bril met een kleine set knoppen zodat je kunt bewegen in de virtuele wereld. De Gear VR-controller wordt waarschijnlijk gratis meegeleverd.

Het is alweer de vierde revisie voor de Gear VR. De eerste versie verscheen eind 2014, voor de Galaxy Note 4. Sindsdien heeft Samsung kleine aanpassingen gemaakt aan de behuizing om ruimte te maken voor nieuwe toestellen en om het gewicht iets omlaag te brengen. Eind vorig jaar verscheen er nog een variant voor de Galaxy Note 7. Na de problemen met dat toestel werd deze Gear VR al snel weer uit de handel gehaald. Echt grote aanpassingen aan de hardware zijn er nooit gemaakt in de afgelopen drie jaar.

Gear VR verbeteringen

Als we de geruchten mogen geloven gaat dat binnenkort echter wel gebeuren. Een Samsung-topman liet eind vorig jaar weten dat er twee Gear VR-upgrades verschijnen in 2017. De eerste variant is waarschijnlijk het bovengenoemde model, met kleine aanpassingen. Het andere model moet echte verbeteringen bieden, onder andere op het gebied van augmented reality. Zo wil Samsung virtuele beelden en de echte wereld combineren, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Pokémon GO.

De Gear VR is de populairste virtual reality-headset wereldwijd, voornamelijk door de lage adviesprijs van het apparaat. Terwijl de Oculus en HTC Vive kunnen oplopen tot bijna 1000 euro, kost Gear VR minder dan 100 euro. Daar staat tegenover dat de virtual reality-ervaring die Samsung biedt een stuk minder intens is dan in een ‘echte’ headset, omdat de hardware minder krachtig is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu