De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto: dit is de virtual reality-bril van Samsung

Gijs Ettes
13 augustus 2014, 9:02
1 min leestijd
Foto: dit is de virtual reality-bril van Samsung
Samsung Gear VR

De eerste duidelijke foto’s van de Gear VR zijn opgedoken. Ze tonen de virtual reality-bril van Samsung die naar verluidt begin volgende maand samen met de Galaxy Note 4 wordt onthuld tijdens het Unpacked-evenement van de fabrikant. In tegenstelling tot de Oculus Rift heeft de Gear VR geen eigen scherm maar maakt het, net als Google Cardboard, gebruik van grote lenzen. Deze kunnen het scherm van een smartphone omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft. Samsung zou voor de ontwikkeling samenwerken met Oculus, dat het softwaregedeelte van de Gear VR voor zijn rekening neemt.

Om de Gear VR te gebruiken, moet je een smartphone in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is een micro-usb-aansluiting te zien waarin een telefoon is te klikken. Vervolgens kan het accessoire, dat vooralsnog luistert naar de naam ‘Project Moonlight’, gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Gear VR

Op de foto wordt de Gear VR afgebeeld met de Galaxy S5, maar de verwachting is dat het apparaat ook met andere Samsung-telefoons als de Note 4 kan samenwerken. Of de virtual reality-bril ook met smartphones van andere fabrikanten werkt, is niet bekend. De accessoires die Samsung in het verleden uitbracht, zoals de Wireless GamePad, zijn doorgaans alleen compatibel met Galaxy-telefoons.

Samsung Gear VR

Lees meer over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu