De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung Gear VR officieel: eerste betaalbare virtual reality-bril

Gijs Ettes
3 september 2014, 15:56
2 min leestijd
Samsung Gear VR officieel: eerste betaalbare virtual reality-bril
Samsung Gear VR officieel

Naast de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge heeft Samsung tijdens zijn IFA persconferentie ook de Gear VR onthuld: een virtual reality-bril voor consumenten die het bedrijf ontwikkelde in samenwerking met Oculus. Het accessoire is vooralsnog alleen geoptimaliseerd voor gebruik met de Note 4 en wordt vanaf het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar in de kleur Frost White.

De Gear VR prijs bedraagt 199 euro en wil je er ook nog een gamepad bij, dan betaal je 50 euro meer. Om het apparaat aan te schaffen, kun je terecht in de webshop van Samsung zelf of bij enkele providers.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Samsung Gear VR

Samsung Gear VR officieel 2

In tegenstelling tot de Oculus Rift heeft de Samsung Gear VR geen eigen scherm maar maakt het gebruik van grote lenzen. Deze kunnen het scherm van de Note 4 omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft. Om de Gear VR te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.

De Gear VR maakt gebruik van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen. Hij werkt draadloos, zodat je volgens Samsung ‘volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer’.

Gear VR

“Samsung Gear VR Innovator`s Edition gaat zoveel verder dan de verwachtingen die er nu zijn over de manier waarop mobiele technologie kan worden ingezet om content te consumeren. Het is een schoolvoorbeeld van de innovatie van de Gear-serie”, aldus Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland.

“We zijn heel trots dat we de Gear VR Innovator`s Edition kunnen onthullen”, zegt John Carmack, CTO van Oculus. “De samenwerking met Samsung heeft ons in staat gesteld om een virtual reality headset te ontwikkelen met hoogwaardige prestaties en een resolutie van wereldniveau, en dat allemaal op een mobiel platform.”

Lees het laatste Samsung-nieuws

(Foto’s via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu