Samsung Gear VR uitgesteld tot begin 2015

Gijs Ettes
10 december 2014, 10:23
2 min leestijd
Samsung Gear VR uitgesteld tot begin 2015

De Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung die het bedrijf ontwikkelde in samenwerking met Oculus, hoeven we niet meer voor het einde van het jaar te verwachten. Dat bevestigt Samsung Nederland desgevraagd aan Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR release iets vertraagd

Samsung Gear VR release

Volgens Samsung vindt de Gear VR release pas plaats in het eerste kwartaal van 2015. Bij de officiële onthulling van de virtual reality-bril werd nog gecommuniceerd dat de Gear VR in het vierde kwartaal van 2014 beschikbaar zou worden. Afgelopen maandag ging het accessoire in de VS in de verkoop, maar de release is ons land is dus iets vertraagd.

De adviesprijs van de Gear VR, die alleen in de kleur Frost White verschijnt, bedraagt bij verschijning 199 euro. Wil je er ook nog een Game Pad bij voor het spelen van spelletjes, dan betaal je 50 euro meer.

De Gear VR is nu te koop in de Samsung E-Store (advertorial)
samsung-gear-vr
  • Geschikt voor de Galaxy S6
  • “Powered bij Oculus”
  • Uit voorraad leverbaar
  • Nu voor € 199,95

Meer info  Bestellen

Wat je moet weten over de Gear

Samsung Gear VR officieel

De Samsung Gear VR is gemaakt van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen en heeft in tegenstelling tot de Oculus Rift geen eigen scherm. De gadget maakt gebruik van grote lenzen die het scherm van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 4 omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft.

Om de Gear VR te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren. Hij werkt draadloos, zodat je volgens Samsung `volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer`.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu