De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung ontwikkelt Gear VR-sensor voor registratie handbewegingen’

Erwin Vogelaar
29 maart 2016, 15:45
2 min leestijd
‘Samsung ontwikkelt Gear VR-sensor voor registratie handbewegingen’

Samsung heeft een sensor voor de Gear VR ontwikkeld dat handbewegingen kan registreren. Hierdoor zijn fysieke knoppen niet meer nodig.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR sensor

De volgende versie van de Gear VR kan wel eens sensoren aan de zijkant hebben die handbewegingen registreren. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd patent van het bedrijf. Hierdoor hoeven gebruikers geen fysieke knoppen meer in te drukken bij het gebruik van de Gear VR, maar een cursor besturen via hoofd- en handbewegingen.

gear vr sensor

Uit het patent blijkt dat gebruikers hun hoofd kunnen bewegen om een cursor in beeld te besturen en voor het klikken enkel de hand langs de zijkant van de Gear VR hoeven te halen. Het patent is al in 2014 ingediend, maar pas afgelopen maand gepubliceerd. Dit betekent dat Samsung er al geruime tijd mee bezig is en het dus niet zo onwaarschijnlijk is dat we de technologie in een volgende versie van de Gear VR gaan zien.  Een patent betekent echter lang niet altijd de vernieuwing daadwerkelijk wordt doorgevoerd.

Vooralsnog lijkt de focus van de technologie niet te liggen bij het spelen van games. Bedrijven als HTC, Oculus en PlayStation leveren bij hun virtualrealitybrillen de mogelijkheid om games te besturen via handbewegingen. Hier is vaak wel een fysieke controller voor nodig. Het patent van Samsung lijkt zich meer te richten op menu’s, maar er zullen ongetwijfeld ook game-ideeën omheen gebouwd kunnen worden.

Samsung Galaxy S7

Op dit moment wordt de tweede versie van de Gear VR geleverd bij de Samsung Galaxy S7. Ook in de promotiecampagnes voor het toestel wordt er door Samsung veel aandacht gegeven aan de virtualrealitybril. Net als Google Cardboard moet je  de  smartphone in de bril stoppen om ‘m  te gebruiken. In tegenstelling tot Cardboard heeft de Gear VR extra hardware-upgrades voor een betere vr-ervaring.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu