Samsung gebogen schermHet eerste Samsung-toestel met een gebogen scherm wordt naar verluidt in oktober gelanceerd. Dat meldt persbureau Reuters op basis van enkele uitspraken van D.J. Lee, hoofd marketing van Samsung. Het blijft vooralsnog onduidelijk welk toestel hiermee wordt bedoeld, maar het is geen geheim dat Samsung al een geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van flexibele schermen.

De betreffende smartphone of tablet wordt in oktober gelanceerd en krijgt volgens Samsung een gebogen scherm. Dit houdt waarschijnlijk in dat de één zijkant of beide zijkanten als een scherm gaan fungeren. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten worden om gemakkelijker nieuwe notificaties te zien.

Het Samsung gebogen display zou de manier waarop je een smartphone bedient ook drastisch kunnen veranderen. De vraag blijft hoe robuust en duurzaam een dergelijk scherm is, en wat de beeldkwaliteit wordt.

Ook LG is inmiddels bezig met de productie van flexibele schermen.

Onderstaande video laat de presentatie van flexibele schermen door Samsung zien. Deze werd tijdens de CES 2013 gehouden.

Samsung gebogen display video

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.