De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung geen interesse in maker BlackBerry-telefoons, aandeel RIM daalt

Redactie
18 januari 2012, 14:32
1 min leestijd
Samsung geen interesse in maker BlackBerry-telefoons, aandeel RIM daalt
Samsung geen interesse in maker BlackBerry-telefoons, aandeel RIM daalt

Samsung heeft laten dat ze RIM niet gaat kopen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf reageert hiermee op de geruchten die ontstonden toen BGR meldde dat Research in Motion, de maker van de BlackBerry-telefoons, druk bezig zou zijn om haar bedrijf aan Samsung te verkopen. Zo zou Jim Balsillie, mede-CEO van RIM, gesprekken hebben gevoerd met Samsung. Dit blijkt dus niet het geval het zijn. Het aandeel van RIM daalde zo’n tien procent na de reactie van Samsung.

Dat RIM bezig is om haar bedrijf te verkopen ligt voor de hand. Research in Motion weet niet meer te innoveren en haar BlackBerry-telefoons kunnen zich niet meten met de vele Android-telefoons en de iPhone. Ook de BlackBerry PlayBook weet vooralsnog geen zoden aan de dijk te zetten. RIM zou proberen haar BlackBerry-software aan andere fabrikanten aan te bieden, maar zonder succes. Volgens de geruchten is het nieuwe, nog uit te komen, BlackBerry 10 niet bepaald goed te noemen en zal RIM het de komende tijd moeilijk gaan krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Het zou niet vreemd zijn als Samsung RIM over zou nemen. RIM heeft onder meer de berichtendienst BBM die zeer populair is onder een grote groep gebruikers en ook op de zakelijke markt doet de fabrikant het erg goed. Als Samsung RIM zou kopen zou ze haar Android-telefoons kunnen aanvullen met de bedrijfssoftware van RIM en zou ze haar product beter kunnen differentiëren van andere telefoonfabrikanten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu