De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung komt met opensource gezondheidsplatform en -hardware

Redactie
29 mei 2014, 8:22
1 min leestijd
Samsung komt met opensource gezondheidsplatform en -hardware
samsunggezondheid

Samsung heeft een nieuw opensource gezondheidsplatform aangekondigd, samen met een nieuwe geavanceerde gezondheidsaccessoire: de Slimband. Dit accessoire is voorzien van allerlei nieuwe sensoren, waaronder een sensoren om de bloedglucosespiegel te meten en de lucht te analyseren. Ook is het mogelijk om met de Slimband in real-time je hartslag en zuurstofspiegel te meten. De Slimband moet een soort voorbeeld worden van geavanceerdere health-accessoires, waar Samsung flink op in gaat zetten.

Naast de Slimband introduceert Samsung tevens het nieuwe gezondheidsplatform SAMI, waarbij alle verzamelde data in de cloud wordt opgeslagen en ook vandaan kan worden gehaald. Ontwikkelaars mogelijk ook van dit platform gebruikmaken. Met SAMI kan zeer uitgebreide data worden opgeslagen en geanalyseerd, waardoor het mogelijk is om iemand zeer nauwkeurig te volgen. Zo zou SAMI bijvoorbeeld het leef- en slaappatroon, maar ook de voeding en ontspanning kunnen meten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung gezondheidsplatform

Samsung meldt dat het gezondheidsplatform SAMI als de Slimband beide opensource zijn, en dat de technologieën voor iedereen te gebruiken zijn. De Slimband komt niet als product op de markt, maar het is waarschijnlijk dat andere fabrikanten (en mogelijk later ook Samsung) met een soortgelijke geavanceerde accessoire op de markt komen.

Het Samsung gezondheidsplatform wordt tevens uitgebreid met een wedstrijd voor ontwikkelaars om applicaties, sensortechnologieën en data-algoritmes te ontwikkelen. Samsung investeert hier 50 miljoen dollar in, en vindt de ‘quantified self’ één van de belangrijkste onderwerpen van de huidige generatie.

Aan het einde van dit jaar krijgen ontwikkelaars en fabrikanten toegang tot de opensource-software en -hardware van Samsung. Dergelijke diensten zijn daarmee voor allerlei wearables en apparaten beschikbaar, en bijvoorbeeld niet alleen voor de Samsung Galaxy S5.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu