De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung goed voor 95% van alle Android-smartphone verkopen in eerste kwartaal

Redactie
16 mei 2013, 12:22
1 min leestijd
Samsung goed voor 95% van alle Android-smartphone verkopen in eerste kwartaal
samsung-hq

Samsung harkte in het eerste kwartaal van dit jaar 95 procent van alle Android-smartphone verkopen binnen. Op de tweede plek staat LG met drie procent. Andere fabrikanten, waaronder HTC, Sony, Motorola en Huawei, worden niet in het onderzoek genoemd.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van Wireless Smartphone Strategies. De totale omzet in het eerste kwartaal betrof 5 miljard dollar (3,9 miljard euro), waarvan Samsung 4,75 miljard dollar incasseerde.

Lees verder na de advertentie.

Android was in het eerste kwartaal goed voor 43 procent van alle omzet in de mobiele industrie. Hieruit blijkt dat Apple nog steeds enorm veel winst met de verkoop van de iPhone pakt. Dit grotendeels door de vele goedkope Android-smartphones en de hoge prijs – de hardware is immers niet erg veel waard – van de iPhone. In het eerste kwartaal stond Apple met 18 procent op de tweede plek van alle verkochte smartphones, na Android met bijna 75 procent.

Samsung heeft van alle Android-fabrikanten de beste en snelste toeleveringsketen en besteedt het meeste aan marketing. De tweede plaats van LG komt grotendeels door de inhaalslag van het bedrijf en de goede reputatie van de Nexus 4 en Optimus G.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu