De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung grootste smartphonefabrikant ter wereld

Redactie
28 oktober 2011, 11:37
1 min leestijd
Samsung grootste smartphonefabrikant ter wereld
Samsung grootste smartphonefabrikant ter wereld

Samsung is de grootste smartphonefabrikant ter wereld. In het derde kwartaal van 2011 wist de fabrikant 27,8 miljoen smartphones ter verkopen, goed voor een aandeel van 24 procent van de totale markt. Apple, de vorige nummer 1, wist ‘slechts’ 17,1 miljoen smartphones af te zetten wat neerkomt op een marktaandeel van 15 procent. Volgens Samsung is de goede mix van hardware, software en de wereldwijde distributie verantwoordelijk voor het succes van haar smartphones. Uit de cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics blijkt dat de totale smartphonemarkt is gestegen met 44 procent ten opzichte van een jaar geleden. In totaal zijn het afgelopen kwartaal 117 miljoen smartphones verkocht.

Apple was in het tweede kwartaal van 2011 nog de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Dat ze nu op de tweede plaats staat heeft er voornamelijk mee te maken dat veel mensen aan het wachten waren op de volgende iPhone. Sinds oktober wordt de iPhone 4S verkocht en de resultaten van de best verkopende iPhone ooit worden pas meegerekend in het vierde kwartaal. Samsung heeft onder meer de Samsung Galaxy Nexus en de Samsung Galaxy Note klaarstaat voor dit kwartaal. Beide toestellen zullen in november in Nederland te krijgen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de strijd om de nummer 1 positie zich voornamelijk richt op Samsung en Apple is het ook interessant om te zien hoe Nokia presteert. De Finnen waren jarenlang marktleider in de smartphonemarkt, maar was vorig jaar genoodzaakt een andere richting in te slaan met de overstap naar Windows Phone als haar high-end smartphonebesturingssysteem. In het derde kwartaal had ze een marktaandeel van 14 procent, een jaar geleden was dat nog 33 procent. Daar moet dit kwartaal verandering in komen met de komst van de eerste Windows Phone telefoons van Nokia: de Nokia Lumia 800 en de Nokia Lumia 710.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu