Samsung heeft nieuw Android-toestel gepland

Redactie
26 oktober 2010, 12:15
1 min leestijd
Samsung heeft nieuw Android-toestel gepland
samsung-event

Samsung rijdt vandaag met een groep van 20 tot 30 journalisten in een luxe bus naar Brussel, om daar de officiële Europese lancering van de Samsung Galaxy Tab bij te wonen. Namens Android Planet is hoofdredacteur Tim aanwezig om verslag te doen van de gebeurtenissen. De bus is al een bezienswaardigheid op zich, want die is voorzien van 24 Mac mini’s voor het aansturen van de schermen die in het plafond en de vloer zijn verwerkt. Maar er komt nog meer aan: Samsung heeft op 8 november een evenement gepland waarop ze een nieuw Android-toestel gaan aankondigen. Details zijn vooralsnog schaars.

Als je kijkt naar de icoontjes op de uitnodiging lijkt de nadruk op multimedia te liggen. Mogelijk gaat het om de Samsung Continuum, een toestel met twee OLED-schermen, waarvan ééntje een continue stroom updates laat voorbijkomen, net zoals een aandelenticker. De zogenaamde ‘Ticker’ van Samsung toont echter notificaties en rss-feeds. De bedoeling is dat je informatie onder handbereik hebt, zonder dat je het toestel volledig hoeft op te starten. De Ticker schakelt automatisch in wanneer je de onderkant van de telefoon vastpakt.Ook komt er een microSD-slot aan de zijkant en een aparte cameraknop.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Continuum wordt de opvolger van de Samsung Fascinate, de Amerikaanse versie van de Galaxy S.

Ook is er een mogelijkheid dat Samsung voor het eerst een toestel met Android 2.3 Gingerbread aankondigt. Dat er toestellen met Gingerbread aankomen bleek eerder deze week wel, toen er een gigantisch gingerbread-mannetje bij het Google-hoofdkwartier werd afgeleverd.

De uitnodiging is bedoeld voor Amerikaanse journalisten, dus de impact voor de Europese markt is nog even onduidelijk.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's