Samsung heeft wereldwijd 10 miljoen Galaxy S II telefoons verkocht

Redactie
25 september 2011, 17:55
1 min leestijd
Samsung heeft wereldwijd 10 miljoen Galaxy S II telefoons verkocht

De Samsung Galaxy S II is wereldwijd meer dan tien miljoen keer over de toonbank gegaan. Samsung heeft er vijf maanden over gedaan om deze mijlpaal te bereiken. Hiermee is het de best verkopende telefoon van de producent ooit. De Samsung Star en de originele Samsung Galaxy S deden er respectievelijk zes en zeven maanden om tien miljoen keer verkocht te worden.

In Korea zijn de meeste exemplaren van de S II verkocht, 3.6 miljoen om precies te zijn. In Europa zijn 3.4 miljoen Galaxy S II telefoons afgezet en in Azie 2.3 miljoen. De Verenigde Staten ontbreekt in dit rijtje omdat de Samsung Galaxy S II daar onder een andere naam en een iets gewijzigde vorm wordt verkocht. Zo heeft elke provider het toestel aangepast aan haar eigen voorkeuren. Zo heeft de T-Mobile versie in Amerika een 4.5 inch scherm en een 1,5 GHz Snapdragon processor in plaats van een 1.2 Ghz Exynos processor. De AT&T versie heeft vier aanraakknoppen terwijl de Sprint-variant alle eerder genoemde wijzigingen heeft.

Lees verder na de advertentie.

Zou je de Amerikaanse verkopen meerekenen dan is het totale aantal verkochte Galaxy S II toestellen waarschijnlijk nog een stukje hoger. Momenteel is de S II een van de snelste smartphones op de markt, maar de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S III is al in volle toeren. Deze krijgt volgens de geruchten een beter AMOLED scherm en een 12 megapixel camera. De Samsung Galaxy S III zou in het begin van 2012 al op de markt moeten komen.

Om te weten waar je de Samsung Galaxy S II in Nederland kunt kopen kun je een kijkje nemen op de toestelpagina van de Samsung Galaxy S II.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu