Samsung: Honeycomb-tablet komt eraan

Redactie
2 september 2010, 16:13
1 min leestijd
Samsung: Honeycomb-tablet komt eraan
samsung galaxy tab

Samsung bevestigt dat de opvolger van Gingerbread (Android 3.0) Honeycomb gaat heten. Het bedrijf lanceert over enkele weken de Samsung Galaxy Tab met FroYo (Android 2.2) als besturingssysteem, maar zal de tabletcomputer later dit jaar of begin volgend jaar waarschijnlijk upgraden naar Android 3.0. Volgens Samsung levert Honeycomb een hele andere ervaring. “Honeycomb wordt gebruikt door de volgende generatie tabletcomputers en is speciaal geoptimaliseerd voor andere soorten tablets”, zegt JK Shin van Samsung Electronics. Dit betekent dat de Samsung Galaxy Tab geen Honeycomb krijgt.

Interessante woorden van Shin, want wat hij aangeeft is dat de stap van Gingerbread naar Honeycomb groter is dan de stap van FroYo naar Gingerbread. Honeycomb biedt immers een hele andere ervaring dan FroYo en Gingerbread. Wordt Honeycomb de eerste versie van Android die volledig geoptimaliseerd is voor tablets? Of gaat deze eer toch naar Gingerbread?

Lees verder na de advertentie.

Google laat nog weinig los over Gingerbread. Het Amerikaanse bedrijf wil met Android 3.0 meer aandacht richten op de gebruikersinterface. Momenteel wikkelen bedrijven als Motorola, HTC, LG en Samsung eigen schillen om Android, zoals MOTOBLUR en Sense. Met Gingerbread is dit waarschijnlijk niet meer nodig, omdat gebruikers waarschijnlijk veel zelf kunnen instellen. Hierbij kun je denken aan een eigen dock, een eigen lockscreen en meer beschikbare widgets.

Overigens is Google van plan om slechts eenmaal per jaar een update uit te brengen. Niet elke drie maanden, zoals nu het geval is. Als Gingerbread eind dit jaar komt, dan betekent dit dat Honeycomb pas eind volgend jaar komt.

Via: Android & Me

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's