Samsung i7500 met OLED: eerste Android-toestel van Samsung

samsung i7500De Duitse schandaalkrant Bild heeft in z’n zondaguitgave een wereldpremiere: Samsungs eerste mobiele telefoon met Android. Afgelopen februari antwoordde Samsung nog op vragen, dat er ooit wel een Android-toestel zou komen, maar dat die op z’n vroegst pas rond de kerst verkrijgbaar zou zijn. En hoe het toestel eruit zou zien, dat wisten ze ook nog niet. Maar intussen is er iets veranderd: O2 gaat in juni de Samsung i7500 uitbrengen, het eerste Android-toestel met een OLED-scherm. Het zal voor zo’n 300 euro verkocht worden. Eerder waren er nog geruchten dat de Samsung s8000 het eerste Android-toestel van Samsung zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Samsung i7500 is een touchscreen-toestel met Android 1.5, een 528 MHz Qualcomm MSM7200A-processor, een 3,2 inch HVGA capacitief OLED-scherm en een 5 megapixel camera met LED-flitser. Er zit ook een standaard 3,5 mm sterel headsetaansluiting op. Volgens onbevestigde informatie zal de Samsung I7500 quadband GSM/GPRS/EDGE en dualband UMTS/HSPA, Bluetooth, WIFI en GPS ondersteunen. Intern is 8GB flashgeheugen aanwezig, uitbreidbaar met microSD-kaartjes. De metalen behuizing is slechts 11,9 mm dun.

De Samsung i7500 wordt vanaf juni bij O2 Germany verwacht. Het zal een exclusief toestel voor O2 worden. Samsung heeft drie Android-telefoons voor 2009 bevestigd. De meest bijzondere eigenschap van de i7500 is het OLED-scherm, dat geen achtergrondverlichting nodig heeft en daardoor minder energie verbruikt dan een gewoon LCD-scherm. De keuze voor een OLED-scherm betekent ook dat het toestel veel dunner uitgevoerd kan worden. Helaas is Telefonica, het moederbedrijf van O2, niet in Nederland actief. Welke mobiele operator gaat er in ons hand aan de haal met een exclusief contract voor de Samsung i7500?

Meer info: Bild.de (Duits)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.