De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Beam (i8520 Halo) met Android 2.1 en pico-projector

Redactie
15 februari 2010, 1:18
1 min leestijd
Samsung Beam (i8520 Halo) met Android 2.1 en pico-projector

Sony Ericsson kondigde op Mobile Word Congress twee nieuwe Android-toestellen aan, maar bij Samsung bleef het opmerkelijk stil. Samsung’s eerste telefoon Wave S8500 met Bada OS is voor Android-gebruikers niet meteen interessant. Er zit dan wel een 1 GHz-processor en andere high-end specificaties in, maar voor het installeren van extra apps ben je afhankelijk van Samsung. Aanmerkelijk interessanter is de Samsung i8520 ‘Halo’ die het bedrijf maandag hopelijk gaat aankondigen. Dit is een toestel met Android 2.1, met als opvallendste functie: een pico-projector.

De Samsung i8520 werd tijdens het persevenement op zondagavond niet officieel aangekondigd. Reken op een 3,7 inch WVGA Super AMOLED-scherm, dat groter is dan die van de Wave. Ook de camera is beter: 8 megapixels in plaats van 5, met autofocus en flitser. De Halo kan 720p video encoderen/decoderen in 30 fps, ondersteunt DivX en Xvid, Bluetooth 2.1 en heeft een standaard 3,5 mm oortelefoon.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast zit er Wi-Fi 802.11 b/g/n, A-GPS en 16GB intern geheugen in, dat uitbreidbaar is via een microSD-slot. Stereo-speakers, DLNA-ondersteuning en als klap op de vuurpijl een pico-projector. Verwacht echter niet dat de Samsung i8520 een complete beamer kan vervangen; daarvoor is de kwaliteit te zwak.

Opvallend is verder dat de Samsung i8520 dezelfde interface heeft als de wel aangekondigde Wave-telefoon met Bada OS. Toch draait het apparaat op Android 2.1.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu