De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung introduceert berichtendienst ChatON

Redactie
29 augustus 2011, 10:48
1 min leestijd
Samsung introduceert berichtendienst ChatON

Samsung gaat haar telefoons voorzien van ChatOn, een berichtendienst vergelijkbaar met WhatsApp. De nieuwe dienst zal vanaf oktober standaard voorgeïnstalleerd worden op de Android- en Bada-toestellen van de fabrikant en moet volgende maand al live gaan. Met de berichtendienst gaat Samsung de concurrentie aan Apple en RIM, die vergelijkbare diensten hebben in de vorm van (het nog uit te komen) iMessage en het populaire BBM op de BlackBerry-telefoons, en WhatsApp.

Anders dan de ingebakken berichtendiensten van de concurrentie zal ChatON ook werken op andere mobiele besturingssystemen. Met de app is het mogelijk om berichten, afbeeldingen en video te versturen over het internet zonder extra kosten. Ook groepchat behoort tot de mogelijkheden. De dienst zal in september worden geïntroduceerd in 120 landen waarbij vanaf het begin 62 talen worden ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Of ChatON van Samsung succesvol zal zijn is nog maar de vraag. In 2010 lanceerde de Zuid-Koreaanse fabrikant P!ng, een vergelijkbare dienst die nooit echt is aangeslagen. ChatON heeft het grote voordeel dat deze op meerdere platformen gaat werken, zoals Whatsapp. Of de providers het goed zullen keuren dat Samsung een eigen berichtendienst op haar toestellen installeert. Door services als Whatapp gaan mensen steeds minder sms’en, en hierdoor lopen de providers inkomsten mis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu