Samsung introduceert Galaxy Grand: midrange smartphone met 5 inch-scherm

Redactie
18 december 2012, 11:29
1 min leestijd
Samsung introduceert Galaxy Grand: midrange smartphone met 5 inch-scherm

Samsung heeft vandaag de Galaxy Grand geïntroduceerd, een grote midrange smartphone met een 5 inch-scherm. Het toestel draait vanuit de doos op Android 4.1.2 Jelly Bean en beschikt over een reeks kenmerkende Samsung-functies, waaronder S Voice, Direct Call, Pop-Up Video en Smart Alert. De smartphone draait op een 1.2Ghz dualcore-processor en 1GB werkgeheugen en maakt foto’s met een 8 megapixelcamera. De Galaxy Grand heeft verder 8GB aan opslagruimte en kan vanwege het micro-sd-slot tot 64GB worden uitgebreid.

Het uiterlijk van de Galaxy Grand lijkt op die van de Galaxy Note II en Galaxy S III. De reden waarom de smartphone een midrange toestel is, komt door het 5 inch-scherm: deze heeft een resolutie van 400 bij 800 pixels, wat vrij laag is vergeleken met andere 5 inch-schermen. De Galaxy Grand krijgt zijn energie van een flinke 2100 mAh-accu, is 9.6 millimeter dik en weegt een flinke 162 gram.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Grand komt in twee versies: een dualsim met versienummer GT-I9082 en het ‘normale model’ met versienummer GT-I9080. Samsung heeft nog geen details over de prijs of releasedatum vrijgegeven, maar volgens NU.nl komt het toestel niet naar Nederland.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's