De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung introduceert Galaxy S II en Galaxy Tab 10.1

Redactie
14 februari 2011, 1:04
2 min leestijd
Samsung introduceert Galaxy S II en Galaxy Tab 10.1
samsung tab

De grote verrassing was er bij de persconferentie van Samsung wel een beetje van af, aangezien de Galaxy S II en de Galaxy Tab 10.1 gisteren per ongeluk al naar de pers lekten. Toch was het volle bak bij de Koreaanse gigant. Vreemd genoeg liet de persconferentie zelf lang op zich wachten (zeker 45 minuten) en vond Samsung het beschikbaar stellen van een wifi-verbinding een overbodige luxe.

De presentatie van de Samsung Galaxy S II werd op een uiterst Amerikaanse wijze aangepakt, met filmpjes van vier verschillende mensen (een mode-ontwerper, een zakenman, een oma en een teenager) die trots vertellen hoe de Galaxy S II hun leven veranderd/verrijkt heeft. Hoe glad en cliché deze filmpjes ook zijn, het moet gezegd worden: de Galaxy S II maakt indruk. Zoals verwacht heeft de smartphone een gloednieuwe dualcore ARM-processor (van eigen makelij) aan boord; de grafische processor telt zelfs vier cores. Samsung heeft het toestel uitgerust met een 4,3-inch Super AMOLED Plus-scherm en hoewel de verschillen met een normaal Super AMOLED-scherm niet schokkend zijn, was het scherm van het demomodel dat op het podium vertoond werd vanuit het publiek helder en scherp te zien, ongeacht de kijkhoek.

Lees verder na de advertentie.

samsung-1

De beeldresolutie (800 x 480) van de Galaxy S II is niet verrassend, maar de dikte van de behuizing is dat wel. Eigenlijk is dikte zelfs een verkeerde term; met 8,45 mm kunnen we beter van ‘dunte’ spreken. We vragen ons serieus af of de strijd om de dunste smartphone niet gaat leiden tot door midden gebroken schermen en behuizingen, maar dat de S II er sexy uitziet is duidelijk. De behuizing is sowieso wat minder rond dan die van zijn voorganger en ziet er ook wat minder goedkoop uit. Verrassend is dat Samsung met twee modellen gaat komen van de S II: één met en één zonder NFC (near field communication). Hoe Samsung deze segmentatie precies aan wil pakken is nog niet duidelijk.

samsung 2

De TouchWiz 4-interface borduurt voort op de huidige TouchWiz 3-interface. Nieuw zijn de vier ‘hubs’: een voor Reading, een voor Games, een voor Music en een voor Social. Vooral de Gaming-hub kan nog wel eens interessant worden; er doen geruchten de ronde dat Samsung hiermee de huidige Market-beperking op bestandsgrootte wil omzeilen. Een andere verbetering is Voice Control, waarmee de Galaxy S II op verregaande wijze met spraakbediening bestuurd kan worden. Samsung heeft Voice Control naar eigen zeggen naadloos geïntegreerd met Google Voice, zodat ook realtime vertalen van gesproken woord mogelijk is.

samsung tablet

Duurde de introductie van de Galaxy S II met alle gastsprekers meer dan een uur, de aankondiging van de Galaxy Tab 10.1 was zo snel voorbij dat je niet te lang met je ogen moest knipperen. In een paar slides was kort te zien dat de 10,1-inch tablet op Honeycomb draait, een dualcore (Tegra 2)-processor aan boord heeft en dat de schermresolutie 1280×800 bedraagt. Over de introductiedatum, een mogelijke prijs en (belangrijker) voor welk gebruiksdoel de Tab 10.1 bedoeld is viel geen woord. Wordt ongetwijfeld dus nog vervolgd…

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu