Nederlanders: Samsung is invloedrijker dan Apple

Redactie
8 april 2015, 14:45
1 min leestijd
Nederlanders: Samsung is invloedrijker dan Apple

Nederlanders vinden Samsung invloedrijker dan Apple. De  Zuid-Koreaanse fabrikant is na Google en Facebook het meest invloedrijke merk van 2014.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit  cijfers van marktonderzoeksbureau Ipsos, dat 1100 Nederlanders interviewde over merken. Volgens Ipsos in de term ‘invloedrijk’ gebaseerd op de manier waarop een merk het leven van een consument heeft veranderd, of dat het merk belangrijk is geweest in het leven van diegene.

Nederlanders:  Samsung invloedrijker dan Apple

samsung galaxy s6

Volgens de Nederlanders is Google met 23 procent het meest invloedrijke merk van vorig jaar. Op de tweede plek staat Facebook (19 procent), gevolgd door Samsung (19 procent), Microsoft (19 procent) en Albert Heijn (18 procent). Op de zesde plek staat Marktplaats met 14 procent, gevolgd door LIDL en Bol.com met beide 14 procent. Op de negende plek staat dan Apple, met 13 procent, net boven de hekkensluiter Kruidvat (12 procent).

Volgens de ondervraagden is Samsung ook een betrouwbaar merk. In totaal vindt 39 procent van de Nederlanders het Zuid-Koreaanse merk betrouwbaar, waarmee Samsung op de derde plek staat achter ANWB (42 procent) en Albert Heijn (41 procent). Volgens de Nederlandse consument adverteert Samsung veel, is het merk overal te zien en worden Samsung-producten vaak door vrienden en familieleden gebruikt.

De Samsung Galaxy S6, het aankomende topmodel van het merk, is vanaf 10 april in Nederland te koop.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu