Samsung Isocell-technologie zorgt voor betere foto’s in weinig licht

Redactie
24 september 2013, 10:21
1 min leestijd
Samsung Isocell-technologie zorgt voor betere foto’s in weinig licht
samsung-komt-met-12-inch-tablet-in-oktober-samsung-logo-3

Samsung heeft dinsdag zijn nieuwe fototechnologie Isocell gepresenteerd. Isocell zorgt ervoor dat de lichtsensitiviteit, kleurreproductie en algemene beeldkwaliteit wordt verbeterd. Samsung is al een geruime tijd bezig met de nieuwe fototechnologie, die vermoedelijk voor het eerst met de Galaxy S5 wordt gelanceerd. Isocell zou voornamelijk voor de high-end smartphones en tablets van het Zuid-Koreaanse merk worden gebruikt.

Isocell werkt in combinatie met CMOS-sensoren en maakt het mogelij dat pixels meer licht kunnen opnemen. Eenzelfde technologie hanteert HTC ook voor hun ultrapixels, waar onder andere de HTC One over beschikt. Daarnaast zegt Samsung dat de pixels beter van elkaar gescheiden zijn waardoor er 30 procent minder interfentie, ofwel storing binnen de pixels, plaatsvindt. Dit moet uiteindelijk voor foto’s van een betere kwaliteit zorgen.

Lees verder na de advertentie.

De camera’s van high-end smartphones als de Galaxy S4 zijn op dit moment zo ver dat je in normaal belichte omgevingen hele goede foto’s kunt maken. Toch blijft het voor veel smartphones een probleem om in donkere omgevingen duidelijke foto’s te schieten zonder kwaitliteit te verliezen of foto’s met veel ruis te krijgen. Na HTC wil ook Samsung dit probleem gaan aanpakken.

Een precieze releasedatum voor de Samsung Isocell-technologie is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu