Samsung Italië bevestigt Ice Cream Sandwich update voor Galaxy S II en Galaxy Note

Redactie
28 oktober 2011, 17:30
1 min leestijd
Samsung Italië bevestigt Ice Cream Sandwich update voor Galaxy S II en Galaxy Note
Samsung Italië bevestigt Ice Cream Sandwich update voor Galaxy S II en Galaxy Note

Samsung Italië heeft laten weten dat de Samsung Galaxy S II en de Samsung Galaxy Note in aanmerking zullen komen voor de Ice Cream Sandwich update. In het tweede kwartaal van 2012 zal Samsung Android 4.0 beschikbaar stellen voor de twee Android-apparaten. Op haar website liet Samsung Italie ook weten dat de Samsung Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 7.7 en Galaxy Tab 7.0 Plus de ICS-update kunnen verwachten. Er is nog niets bekend over de huidige midrange-telefoons zoals de populaire Galaxy Ace of de originele Galaxy S Ice Cream Sandwich zullen krijgen.

Dat er nog niets duidelijk is over updates voor de low-end en midrange-telefoons betekent niet dat deze apparaten geen Ice Cream Sandwich zullen krijgen. Samsung moet eerst onderzoeken of deze apparaten wel krachtig genoeg zijn om de nieuwe update te kunnen draaien. Hoewel Google heeft aangegeven dat alle Gingerbread-telefoons in principe Ice Cream Sandwich kunnen draaien, betekent dat helaas niet dat al deze apparaten ook daadwerkelijk een update ontvangen. Ze moeten daarnaast ook nog Samsung’s TouchWiz aankunnen.

Lees verder na de advertentie.

Aangezien Samsung Android aanpast met haar eigen softwarelaag TouchWiz duurt het enige tijd voor een ICS-update voor haar toestellen gereed is. Ice Cream Sandwich houdt wel beter rekening met verschillende soorten softwarelagen die kunnen worden aangebracht, maar het zal alsnog enige tijd in beslag nemen om deze aanpassingen uit te voeren. Motorola gaf eerder al aan dat ze er naar streeft binnen zes weken nadat de ICS-broncode wordt vrijgegeven de eerste Ice Cream Sandwich-updates al klaar te hebben en dat mag al redelijk ambitieus genoemd worden.

Bron: HD Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu