Samsung kan via omweg Galaxy Tab 10.1 in Duitsland blijven verkopen
Redactie

Samsung kan via omweg Galaxy Tab 10.1 in Duitsland blijven verkopenHoewel de Duitse rechter Samsung officieel de Galaxy Tab 10.1 heeft verboden, betekent het niet dat de Duitse winkeliers de tablet niet kunnen verkopen. Volgens OSnews mogen winkeliers bestaande voorraden van de Galaxy Tab 10.1 blijven verkopen en kunnen ze hun voorraad zelfs aanvullen, zolang ze dit maar niet doen via Samsung Duitsland maar via andere kanalen. Zo kan Samsung Korea rechtstreeks de tablets leveren, of dit via andere Europese kanalen anders dan Samsung Duitsland doen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Via deze omweg kan de Media Markt, een van de grootste electronicawinkels van Duitsland, ervoor kiezen de tablets via hun Nederlandse tak te importeren, om zo de Samsung Galaxy Tab 10.1 alsnog in de Duitse winkels te koop aan te bieden. Media Markt zei tegen persbureau Reuters dat ze nog niet wist hoe het Galaxy Tab-verbod hun omzet gaat beinvloeden.

Samsung kan zelf ook wat administratieve wijzigingen aanbrengen zodat hun Duitse import via een andere route verloopt dan nu het geval is. In ieder geval lijkt de overwinning van Apple op Samsung in Duitsland zo een stuk minder geslaagd. Wel mag Samsung zelf geen reclame maken voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Duitsland, maar wellicht dat een bevriende winkelketen dit ook nog kan overnemen voor de fabrikant.

Bron: OSnews

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.