‘Samsung kan vraag naar oled-panelen nog net aan eind dit jaar ‘

Gijs Ettes
6 juni 2013, 12:02
1 min leestijd
‘Samsung kan vraag naar oled-panelen nog net aan eind dit jaar ‘
galaxys4

Samsung gaat dit jaar maar liefst 217 miljoen oled-panelen voor smartphones produceren volgens DisplayResearch. Dit waren er vorig jaar nog 134 miljoen. De vraag is momenteel echter zo hoog dat Samsung voor sommige toestellen wellicht moet overstappen op alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Door het verwachte succes van nog te verschijnen toestellen als de Galaxy Note 3 en het aanhoudende succes van onder andere de Galaxy S4 zou de verhouding tussen vraag en aanbod al eind dit jaar teruglopen tot slechts 1 procent. Hierdoor kan een kleine kink in de kabel al voor significante productieproblemen zorgen.

Het succes van de Samsung Galaxy S4 is dus een van de grote redenen dat de oled-panelen van Samsung het momenteel erg goed doen, zo claimt DisplayResearch. Momenteel is Samsung al bezig met het bouwen van een fabriek die gespecialiseerd is in het fabriceren van oled-panelen, om ook in de toekomst aan de gestegen vraag te kunnen blijven voldoen.

De aankomende Galaxy Note 3 krijgt naar verwachting een 5,9 inch-amoled-scherm, met een resolutie van 1920×1080 pixels. De immens populaire Galaxy S4 – met 10 miljoen verkochte exemplaren in één maand tijd – behoeft uiteraard ook een aanhoudende productie van 5 inch-oled-panelen.

Via: SamMobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu