Samsungs beveiligingssuite Knox heeft vier miljoen gebruikers

Redactie
27 november 2015, 13:26
2 min leestijd
Samsungs beveiligingssuite Knox heeft vier miljoen gebruikers

Beveiligingssuite Samsung Knox heeft vier miljoen gebruikers. Knox is voornamelijk bedoeld voor bedrijven, maar kan ook gebruikt worden door particulieren om hun toestel  veiliger te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Android Planet hecht veel waarde aan het vergroten van de veiligheid van je Android. Daar hoort onder meer het instellen van tweestapsverificatie of een VPN bij, maar ook beveiligingssoftware op je smartphone is belangrijk. Samsung ontwikkelde hiervoor twee jaar geleden Knox, wat specifieke data op je toestel moet beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

Hier vind je alle tips om je Android te beveiligen

Zo werkt Samsung Knox

Volgens Samsung heeft Knox inmiddels vier miljoen gebruikers, een stijging van maar liefst 222 procent ten opzichte van de 1,8 miljoen gebruikers anderhalf jaar eerder.  De fabrikant  ging een jaar geleden een samenwerking aan met BlackBerry, waarbij Bes12 – BlackBerry’s Enterprise Service – werd toegevoegd aan de dienst.

Knox is een beveiligingsplatform dat  in Android zit  geïntegreerd en eigenlijk een tweede omgeving op dezelfde telefoon is. Zo beschik je in Knox over een tweede  homescreen, andere launcher, verschillende apps en widgets. Knox beschermt de data op je Samsung-smartphone of -tablet tegen aanvallen van buitenaf door een beveiligde omgeving (container)  te creëren waarin deze data versleuteld wordt opgeslagen. Hetzelfde geldt dus ook voor de apps die je gebruikt en berichten die je verstuurt.

samsung knox

De beveiligde omgeving is alleen te openen via een door jou of je  bedrijf ingestelde ontgrendeling.  Apps die via de Knox-store in de container gedownload worden en die je privé wil gebruiken, zullen hierdoor nogmaals gedownload moeten worden via Google Play. De beveiligingsdienst maakt het verder mogelijk om je Samsung op afstand te beheren. Zo  kun je  alle data op het apparaat wissen, mocht je het  zijn kwijtgeraakt.

Samsung Knox voor bedrijven

Knox is populair bij bedrijven omdat de software het vrijwel onmogelijk maakt om de werkdata die staat opgeslagen privé te gebruiken of te kopiëren. Een bedrijf kan verschillende restricties opleggen aan het gebruik van de container. Hierdoor kunnen bedrijfstelefoons door medewerkers ook privé worden gebruikt.

Via een sdk kunnen bedrijven Knox inrichten naar eigen behoeften. Tot slot  kan Knox beveiligingsupdates pushen (zonder dat een systeemupdate vereist is), zodat gaten in de beveiliging van het systeem  snel gerepareerd  kunnen worden.

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu