Samsung maakt koelkast met enorm Android-scherm

Erwin Vogelaar
3 januari 2016, 12:10
1 min leestijd
Samsung maakt koelkast met enorm Android-scherm

Slimme koelkasten bestaan al een tijdje, maar zo uitgebreid als de nieuwe koelkast van Samsung hebben we nog nooit gezien. De halve koelkast bestaat uit een Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung koelkast met Android

De slimme koelast kennen we inmiddels wel. Deze apparaten houden in de gaten of je melk of eieren opraken en sturen je een berichtje als het tijd wordt om nieuwe etenswaren te kopen. Of beter nog: ze bestellen het alvast zodat je zelf alleen nog maar de voordeur hoeft te openen als de bezorger je etenswaren komt brengen. Ook krijgen koelkasten steeds vaker een schermpje voor berichtjes en andere informatie. Samsung breidt dit schermpje nu uit door een volledig Android-systeem op de deur van een nieuwe koelkast te plakken.

Samsung koelkast met Android

Het ziet er wat eigenaardig uit. Sterker nog: het lijkt nep. Het lijkt alsof iemand een plaatje van een Android-toestel met Photoshop heeft geknipt en geplakt op een koelkast. Het resultaat is een enorm scherm, waar gewoon de bekende Android-knoppen onderaan te zien zijn. Op het scherm zien we onder andere een kalender, berichtjes, het weer en een boodschappenlijstje. Ook is muziekdienst Pandora terug te zien op de foto’s. Het lijkt ons enorm praktisch om al deze elementen op een koelkastdeur te hebben, maar het voelt ook wat overdreven om daar zo’n groot scherm voor te gebruiken.

De foto’s komen van The Verge en zijn gemaakt in Las Vegas op de CES-vloer. Hoewel de beurs pas komende week van start gaat, worden er nu al reclame-afbeeldingen in de wandelgangen geplaatst. De koelkast valt daar goed op. Samsung zal de koelkast officieel pas tijdens de beurs onthullen. Dan zal ook meer duidelijk worden over de mogelijkheden van het apparaat, de prijs en de beschikbaarheid.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's