De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung komt met Galaxy Tab 3 voor kinderen

Gijs Ettes
27 augustus 2013, 15:54
1 min leestijd
Samsung komt met Galaxy Tab 3 voor kinderen
galaxy tab 3 voor kinderen

Samsung komt met een Galaxy Tab 3 voor kinderen. De tablet is voorzien van een stevige rand om de tablet heen en een rijk aanbod aan kindvriendelijke apps.

De tablet heet officieel de Galaxy Tab 3 Kids en hij zal het komende in de winkels komen te liggen. De kindervariant van de Galaxy Tab 3 krijgt dezelfde specificaties als de Galaxy Tab 3 7.0: een 7 inch-scherm met een resolutie van 1024×600 pixels, een 1.2GHz-dualcore-processor, 1GB aan intern werkgeheugen en 8GB aan interne opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Tab 3 Kids loopt op een aangepaste versie van Android 4.1, die speciaal voor kinderen is ingericht dankzij een versimpeld menu. Er staan bovendien al out-of-the-box een flink aantal educatieve apps, game en multimedia-applicaties op de tablet geïnstalleerd.

Om de hardware lichtelijk te beveiligen is de Galaxy Tab 3 voor kinderen voorzien van een stevige bumper. Het is ook mogelijk om te tekenen op de tablet. Dit gaat via de meegeleverde C-Pen. Ouders kunnen de tablet bovendien automatisch laten uitschakelen na een bepaalde tijd, zodat kinderen er niet te lang mee op schoot blijven zitten.

Het is nog niet bekend voor hoeveel de Galaxy Tab 3 Kids beschikbaar zal zijn. De reguliere Galaxy Tab 3 7.0 is inmiddels vanaf ongeveer 180 euro te krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu