Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung komt met Galaxy S4 met Snapdragon 800 en lte-advanced

Gijs Ettes
17 juni 2013, 11:06
1 min leestijd
Samsung komt met Galaxy S4 met Snapdragon 800 en lte-advanced
lte-advanced-348x196

Samsung zou voor een Zuid-Koreaanse provider bezig zijn met een Samsung Galaxy S4 die ondersteuning biedt voor lte-advanced, een nog snellere vorm van 4g. Ook LG komt met een lte-advanced-toestel, dat tevens een opvolger van de Optimus G wordt.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomms Snapdragon 800 is de eerste processor voor smartphones en tablets die ondersteuning biedt voor lte-advanced. Het Zuid-Koreaanse ETNews meldt dat de toestellen al deze zomer moeten verschijnen, wat de kans groot maakt dat het de eerste toestellen zullen zijn die een Snapdragon 800 huisvesten.

Qualcomm kondigde de Snapdragon 800 begin dit jaar aan. De processor is met zijn maximale kloksnelheid van 2.3GHz vooral een snellere variant van de Snapdragon 600, die onder andere in de Samsung Galaxy S4 en HTC One is te vinden. De grafische processor die in de Snapdragon 800 zit, de Adreno 330, is eveneens nieuw.

Het nog snellere 4g-netwerk lte-advanced biedt downloadsnelheden tot 300Mbps en uploadsnelheden tot 50Mbps. Dit razendsnelle mobiele netwerk moet ergens in augustus of september live gaan in Zuid-Korea. In Nederland komt er voorlopig nog geen lte-advanced. KPN is pas de enige provider die een regulier 4g-netwerk live heeft in Nederland.

Update: Tegenover Reuters heeft Samsung-ceo JK Shin de komst van de nieuwe Galaxy S4-variant bevestigd.

Via: Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu