Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung kondigt accessoires voor Galaxy Tab 10.1 aan

Redactie
23 mei 2011, 16:02
2 min leestijd
Samsung kondigt accessoires voor Galaxy Tab 10.1 aan
samsung galaxy accessoires

Je bent van plan de Samsung Galaxy Tab 10.1 te kopen, maar bent nog bezorgd of er wel goede accessoires voor op de markt zullen komen. Samsung Duitsland helpt je op weg, met een overzicht van 10 officiële accessoires die Samsung gaat uitbrengen. Zo zijn er twee cases, die in twee varianten verkrijgbaar zullen zijn: een uitvoering van 70 euro die ook als kickstand te gebruiken is en een sleeve-model van 30 euro.

Er zal ook een Bluetooth-toetsenbord voor 150 euro op de markt verschijnen, plus een toetsenborddock met geluidsversterking voor 80 euro en een desktopdock voor 35 euro. Zoals je ziet zijn de prijzen aan de hoge kant, zeker als je bedenkt dat de toetsenborddock voor de ASUS Eee Pad Transformer hetzelfde kost, maar ook nog een aparte batterij bevat. Wat de adapters betreft kun je kiezen voor een kabeltje waarmee je van 30-pins connector naar HDMI kunt gaan. Er is ook een USB-connectionkit. Beide zijn verkrijgbaar voor 30 euro. Je zou bijna gaan denken dat Apple deze accessoires maakt…

Lees verder na de advertentie.

Toch zul je misschien op deze officiële accessoires zijn aangewezen, vooral wat de adapters betreft. De Samsung Galaxy Tab 10.1 is namelijk voorzien van een eigen 30-pins aansluiting, die volgens Wikipedia niet overeenkomt met een standaard PDMI-poort. Bezoekers van Google I/O die al een Tab 10.1 in bezit hebben, klaagden dan ook over het gebrek aan standaardaansluitingen op deze tablet, of het nu om USB, HDMI of SD gaat. Voor hoesjes kun je gelukkig ook bij andere fabrikanten terecht. En dat geldt ook voor de officiële Bluetooth-headset die Samsung van plan is om op de markt te brengen. Hiervoor kun je natuurlijk elke Bluetooth-headset gebruiken die je nog hebt liggen. Wil je echter Samsung’s exemplaar, dan kost je dat 50 euro.

Niet alle accessoires zullen meteen bij de lancering van de Galaxy Tab 10.1 op de markt komen; voor sommige moet je wachten tot juli. Dat geeft andere fabrikanten mooi de tijd om ook met passende accessoires te komen.

Meer info: Samsung Duitsland

accessoires galaxy tab
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu