Samsung kondigt Galaxy-smartphone aan met optische lens

Gijs Ettes
12 juni 2013, 11:22
1 min leestijd
Samsung kondigt Galaxy-smartphone aan met optische lens
GALAXY S4 zoom (7)

Samsung heeft woensdagochtend de Galaxy S4 Zoom officieel aangekondigd. De Galaxy S4 Zoom heeft een 16 megapixel-camera met optische zoom, beeldstabilisatie en een xenon-flitser.

Het nieuwe toestel in de Galaxy S4-reeks lijkt aan de voorkant op de recentelijk onthulde Galaxy S4 Mini, maar op de achterkant zit de vrij grote optische lens die je eerder aan een digitale camera laat denken. Deze lens zorgt wel voor een optische zoom van 10x; de xenon-flitser zorgt ervoor dat je ook in het donker goede foto’s kan schieten. De front-camera heeft overigens een niet verkeerde resolutie van maximaal 1,9 megapixel.

Lees verder na de advertentie.

Verder huisvest de Galaxy S4 Zoom een 4,3 inch amoled-scherm met een resolutie van 960×540 pixels, 1,5GB aan intern geheugen, een opslaggeheugen van 8GB, een dualcore-processor die draait op 1.5GHz, 4g- en nfc-ondersteuning en hij kan werken met bluetooth 4.0. De accu heeft daarnaast een capaciteit van 2330MAh.

GALAXY S4 zoom (3)


Het gewicht van het toestel verdient wel een speciale vermelding. De Galaxy S4 Zoom weegt namelijk maar liefst 208 gram, wat vrij veel is voor een smartphone. De Galaxy S4 Zoom komt deze zomer naar Nederland voor een prijs van 549 euro.

Samsung kondigt de laatste tijd veel Galaxy S4-modellen aan. Zo zijn de Galaxy S4 Active en de eerdergenoemde Galaxy S4 Mini ook pas minder dan een maand geleden onthuld.

GALAXY S4 zoom (6)
Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4 Zoom
Samsung Galaxy S4 Zoom

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu