Samsung kondigt Galaxy Tab 7.0 Plus aan
Redactie

Samsung kondigt Galaxy Tab 7.0 Plus aanSamsung heeft een nieuwe Galaxy Tab tablet aangekondigd. De Galaxy Tab 7.0 Plus is een 7 inch tablet voorzien van een 1.2 GHz dual-core processsor, 1 GB aan werkgeheugen en is 9.96 mm dik. De Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus is voorzien van Android 3.2 aangevuld met TouchWiz. Het ontbreekt echter aan een Super AMOLED scherm, in plaats hiervan heeft de tablet een PLS-scherm met een WSVGA resolutie van 1024×600 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De afmetingen van de Galaxy Tab 7.0 Plus zijn 93.65 x 122.37 x 9.96 mm. De tablet weegt 345 gram en hierdoor is de Tab 7.0 Plus handig mee te nemen. Aan boord zijn twee camera’s, een 3 megapixel uitvoering aan de achterkant waarmee je ook 720p HD-video kunt schieten en een 2 megapixel camera aan de voorkant om mee te videobellen. De Galaxy Tab 7.0 Plus zal beschikbaar komen in een 16 GB en een 32 GB variant die beiden uit te breiden zijn met een MicroSD-kaart. De batterij heeft een vermogen van 4.000 mAh. Via Wi-Fi b/g/n en HSDPA+ is verbinding te maken met het internet. Ook kun je met de tablet bellen via het telefoonnetwerk.

Naast Android 3.2 dat is aangevuld met TouchWiz voegt Samsung ook diverse hubs toe. Zo heb je de Readers Hub waarmee je boeken en tijdschriften kunt aanschaffen, terwijl je met de Music Hub muziek kunt downloaden. In de Social Hub komen al mailtjes, sociale netwerken en instant messages samen.

De Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus zal aan het einde van 2011 in Nederland te koop zijn. De adviesverkoopprijs bedraagt 499 euro inclusief BTW. Dit betreft de 16 GB-versie met 3G. Er komt ook een WiFi-only versie die voor 379 euro te koop zal zijn. Hoe veel de 32 GB variant gaat kosten is nog niet duidelijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.