De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung kondigt Samsung Galaxy S III aan

Redactie
3 mei 2012, 20:14
3 min leestijd
Samsung kondigt Samsung Galaxy S III aan
galaxy-s-iii

Samsung heeft tijdens een persevenement in Londen vanavond de Samsung Galaxy S III aangekondigd. Het toestel komt op 29 mei beschikbaar in Nederland en andere Europese landen. Planet Android is aanwezig en doet op dit moment live verslag. Klik om alle details te lezen!

De Samsung Galaxy S III is volgens Samsung geïnspireerd door de natuur en is bovendien een ‘menselijk’ toestel. Het komt tot uiting in natuurbeelden op wallpapers en geluidjes die aan de natuur doen denken. Het toestel is voorzien van een 4,8 inch HD Super AMOLED-scherm en een 8-megapixelcamera. Deze is voorzien van een burst shot-functie, best photo en buddy photo. Het toestel is volgens Samsung geïnspireerd door de natuur (een waterdruppel) en is maar 8,6 mm dun. De Galaxy S III weegt 133 gram. De Galaxy S III zal in 145 landen gelanceerd worden bij 296 mobiele operators. De HSDPA-versie voor Europa is in mei als eerste aan de beurt. Daarna volgt in de zomer een 4G-versie voor de VS.

Lees verder na de advertentie.

samsung galaxy s iii foto

De Galaxy S III heeft allerlei intelligente functies. Zo dimt het scherm niet zolang je ernaar kijkt. Het toestel maakt daarbij gebruik van de frontcamera om je gezicht te detecteren. Er zitten ook spraakcommando’s in. Zo kun je met “Hi Galaxy” het toestel activeren en met “How is the weather in London?” het weerbericht opvragen. Er worden 8 talen ondersteund, waaronder meerdere varianten Engels, Spaans en Koreaans, maar geen Nederlands.

De slogan van de Samsung Galaxy S III is ‘Designed for Humans’. Dit blijkt uit allerlei intelligente functies. Met AllShare Cast kun je content met andere Galaxy-gebruikers uitwisselen. Foto’s en andere content worden automatisch gestreamd naar andere apparaten. Buddy Photo Share houdt in dat foto’s waarop je vrienden voorkomen, automatisch worden herkend. De app stuurt daarna de foto meteen naar je vrienden via MMS of e-mail. AllShare krijgt een SDK waarmee externe ontwikkelaars aan de slag kunnen. Er komen twee kleuren: Marble white en Pebble blue, beide geïnspireerd door de natuur. Zelfs bij de ringtone hoor je een waterdruppeltoontje, wat bij de aanwezigen eerder gegrinnik opleverde. De live wallpaper is voorzien van een waterrimpeling en de wekker gaat af met een natuurgeluidje. Om de natuur nog meer te benadrukken gaat Samsung het Wereldnatuurfonds sponsoren. Voor elke aanwezige tijdens de persbijeenkomst (zo’n 4.000 personen) zal 100 euro worden overgemaakt naar het WNF.

samsung galaxy s iii hands-on

De camera van de nieuwe Galaxy belooft nul wachttijd bij het maken van een foto. Er zit ook een Burst Shot op, waarbij je 20 foto’s snel achter elkaar kunt maken. De functie Best photo zorgt ervoor dat er razendsnel meerdere foto’s worden gemaakt, waarvan automatisch de beste wordt uitgekozen. Nieuwe functies zijn onder andere Face Zoom: inzoomen op gezichten door erop te dubbeltappen. Group Tag groepeert mensen op een foto en weet dat ze bij elkaar horen (bijv. een gezin). Met de camera aan de voorkant kun je HD-video’s maken. Dankzij beeldstabilisatie maakt het niet meer uit als je hand trilt.

Het 4,8 inch Super AMOLED-scherm is behoorlijk groot, maar de schermrand (bezel) is veel smaller geworden. Daardoor is het toestel zelf niet veel groter geworden. De GPS-functie ondersteunt nu ook de (Russische) GLONASS-satellieten.

Draadloos opladen

Samsung gaat een Wireless Charging Kit uitbrengen, waarmee je de telefoon zonder kabeltje kunt opladen. Andere accessoires: een flip-over, extra batterijkit, draadloze oplaadkit, autolader, HDMI-adapter en AllCast Share Dongle. De S Pebble is een compleet nieuw apparaat: een mp3-speler, die als ‘companion’ dienstdoet bij de Galaxy S III.
Drive Link is een dienst om in de auto makkelijk toegang te hebben tot smartphonefuncties. En Music Hub wordt een muziekdienst die aanvankelijk in 7 landen beschikbaar komt en toegang geeft tot 17 miljoen muzieknummers. Tenslotte is er nog S Health, een toepassing voor personal wellness-apps, waarmee bijvoorbeeld bloeddruk en bloedsuikergehalte kunnen worden gemeten.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu