De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung kondigt TecTiles programmeerbare NFC-stickers aan

Redactie
13 juni 2012, 13:22
1 min leestijd
Samsung kondigt TecTiles programmeerbare NFC-stickers aan
samsung tectiles

Samsung heeft aangekondigd dat ze TecTiles gaan verkopen. Voor $15 koop je een pak van vijf stickers met geïntegreerde NFC-chip. Je kunt ze op allerlei plekken in huis aanbrengen, om bepaalde acties uit te voeren. De stickers zijn programmeerbaar en geschikt voor toestellen met NFC-functie zoals de Samsung Galaxy S III, Galaxy S II, Galaxy Nexus en Nexus S. Voorlopig lijken de TecTiles alleen verkrijgbaar bij Amerikaanse operators. Of ze ook naar Nederland komen, is nog de vraag.

Door met je Samsung-smartphone op een TecTile-sticker te tappen kun je bijvoorbeeld een bepaalde app openen, de instellingen van je toestel wijzigen, een telefoongesprek voeren of een sms sturen. Ook het openen van een webpagina is mogelijk. Plak bijvoorbeeld een sticker achter je nachtkastje, zodat je met één aanraking je toestel in vliegtuigmodus of op mutestand kunt zetten.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt ook een sticker op je bureau op kantoor plakken, zodat je bij het verlaten van het kantoor makkelijk een sms-bericht met de tekst “Ik ben onderweg naar huis” kunt versturen. Op dezelfde manier kun je je smartphone op mute zetten bij aanvang van een vergadering, of automatisch inchecken bij Facebook of Foursquare. Bedrijven kunnen de stickers ook gebruiken om bezoekers te laten inchecken. Er is een gratis app beschikbaar in de Google Play Store waarmee je de stickers kunt programmeren. Elke sticker is oneindig opnieuw te programmeren en kan dus steeds een andere functie vervullen. Om de stickers te kopen kun je terecht in de shop van Samsung US.

tectiles 1
tectiles 2
tectiles 3
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu