Samsung kondigt vier nieuwe Android-telefoons aan

Redactie
24 augustus 2011, 11:18
2 min leestijd
Samsung kondigt vier nieuwe Android-telefoons aan
Samsung kondigt vier nieuwe Android-telefoons aan

Samsung heeft vier nieuwe Android-smartphones aangekondigd: de Galaxy Y, Galaxy Y Pro, Galaxy M Pro en de Galaxy W. De nieuwe toestellen maken gebruik van de nieuwe naamgeving van Samsung die wat meer orde moet scheppen. Zo is aan de letters af te leiden om wat voor soort telefoon het gaat. Van de vier is de Samsung Galaxy W op papier het beste toestel. De midrange-telefoon heeft een 1.4 GHz processor en een 3.7 inch LCD-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy W

De letter W staat voor Wonder (wonderbaarlijk), en in de termen van Samsung wordt hier een midrange-telefoon mee bedoeld. De Galaxy W draait op Android 2.3 aangevuld met TouchWiz en heeft een 1.4 GHz processor. De telefoon heeft een 3.7 inch LCD-scherm met een resolutie van 800×480 en is uitgerust met een camera van 5 megapixel. Het is mogelijk om verbinding te maken met Wi-Fi b/g/n of mobiel data te binnenhalen met een maximale snelheid van 14.4 Mbps via HSDPA. De Galaxy W is uitgerust met een 1.500 mAh batterij en heeft tevens Bluetooth 2.1 aan boord.

Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy M Pro

De letter M staat voor Magical (magisch), en dat is een goedkopere midrange-telefoon. Aan de toevoeging Pro is af te leiden dat het toestel een qwerty-toetsenbordje heeft. De Galaxy M Pro draait op Android 2.3 aangevuld met TouchWiz en heeft een 1 GHz processor. Er is een 5 megapixel camera aan boord, met tevens een VGA-camera aan de voorkant om mee te videobellen. Het toestel is uitgerust met een scherm van 2.66 inch met een resolutie van 480×320. Ook is een optisch trackpad aan boord. Het is mogelijk om verbinding te maken met Wi-Fi b/g/n of mobiel data te binnenhalen met een maximale snelheid van 7.2 Mbps via HSDPA. De Galaxy M Pro is uitgerust met een batterij met een vermogen van 1.350 mAh. Ook Bluetooth 3.0 is aanwezig. Het toestel is 9,97 mm dik.

Samsung Galaxy M Pro

Samsung Galaxy Y en Galaxy Y Pro

De Y staat voor Young en dit zijn de goedkoopste smartphones van Samsung. De Galaxy Y draait ook op Android 2.3 met TouchWiz en heeft een 832 MHz processor, 3 inch TFT-scherm met een resolutie van 320×240 en een 2 megapixel camera. Het is mogelijk om verbinding te maken met Wi-Fi b/g/n of mobiel data te binnenhalen met een maximale snelheid van 7.2 Mbps via HSDPA. De Samsung Galaxy Y is uitgerust met een batterij van 1.200 mAh en Bluetooth 3.0 is aanwezig. Over de Samsung Galaxy Y Pro is niet zoveel bekend, behalve dat het toestel vergelijkbaar is met Galaxy Y en deze een qwerty-toetsenbord heeft met aanraakscherm.

Samsung Galaxy Y
Samsung Galaxy Y Pro

Alle toestellen zullen vanaf het vierde kwartaal van 2011 in Nederland te koop zijn. Exacte prijzen en leverdatums moeten nog bekend worden gemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Young
Samsung Galaxy Young

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu