Samsung koos omstreden Pentile-schermtechnologie vanwege langere houdbaarheid

Redactie
11 mei 2012, 12:10
1 min leestijd
Samsung koos omstreden Pentile-schermtechnologie vanwege langere houdbaarheid
RGB vs. Pentile

Samsung heeft voor de Galaxy S III hetzelfde SAMOLED Plus HD-scherm gekozen als de Galaxy Nexus heeft, vanwege de langere houdbaarheid van het scherm. Dat zegt het Zuid-Koreaanse bedrijf tegen Mobileburn. Beide toestellen worden bekritiseerd vanwege de Pentile-technolgie (rechts op het plaatje) omdat de subpixel-densiteit groter is dan bij RGB (links op het plaatje), wat voor een mindere schermkwaliteit zou zorgen.

Samsung is van mening dat de Pentile-technolgie na drie jaar nog steeds even goed oogt als toen je het toestel kocht. Dit komt omdat Pentile meer groene dan blauwe subpixels bevat en blauwe subpixels breken naar verloop van tijd het snelste af. Dit zou indirect betekenen dat een RGB-scherm met de streep-achtige structuur sneller verslechtert. Deze discussie wordt al een geruime tijd gevoerd. Technologieblog The Verge plaatste in de review van de HTC One S het verschil tussen het Pentile-scherm van de One S en RGB-scherm van de One X.

Lees verder na de advertentie.

One X vs. One S scherm

The Verge zei hierover:

Toegegeven: je moet van heel dichtbij kijken om deze oneffenheden te zien, maar als je ze hebt gezien, blijf je ze voor altijd zien.

Op mijn Galaxy Nexus heb ik het tot op de dag van vandaag nog niet gespot. Dit komt vanwege de hoge pixel-densiteit (720p) van het scherm. Je kunt dus aannemen dat hoe hoger de resolutie van een scherm is, hoe minder goed de pixels te zien zijn. Dit geldt dus ook voor de Galaxy S III.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu