De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vroege lancering Galaxy S7 zorgt voor sterke groei Samsung

Jarno Stinissen
28 april 2016, 10:15
2 min leestijd
Vroege lancering Galaxy S7 zorgt voor sterke groei Samsung

De Galaxy S7 en S7 Edge hebben Samsung bepaald geen windeieren gelegd. In het eerste kwartaal van 2016 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf mede door de nieuwe vlaggenschepen een omzet van 38,3 miljard euro geboekt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung kwartaalcijfers

Daarmee is de omzet 5,7 procent groter ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Samsung vermeldt verder  dat het in de eerste drie maanden van dit jaar 5,15 miljard euro winst heeft gegenereerd; maar liefst 12 procent meer dan in hetzelfde kwartaal afgelopen jaar.

samsung 10

Een van de grootste oorzaken voor de sterke groei van het Zuid-Koreaanse bedrijf is de vervroegde verkoop van de Samsung Galaxy S7. Waar de Galaxy S6 en S6 Edge pas rond eind maart verkrijgbaar waren, lag de S7-serie al vanaf begin maart in de winkels. Hierdoor werd  de omzet van de vlaggenschepen meegenomen in het eerste rapport. De winst in de smartphonesector van Samsung stijgt daardoor met 42 procent naar 3 miljard euro. Hoeveel Galaxy S7-toestellen  daarbij zitten, maakt het bedrijf niet bekend.

Ondanks de vervroegde lancering van de Galaxy S7-serie verwacht Samsung ook een sterk tweede kwartaal. Naast de smartphonetak moet ook de chipsector van het bedrijf dit jaar veel omzet genereren. Deze tak behaalde in dit kwartaal  een winst van 2 miljard euro.

Meer over de Samsung Galaxy S7

De Galaxy S7 is Samsungs vlaggenschip voor 2016, dat voortborduurt op de sterke basis die de Galaxy S6 heeft gelegd. De reguliere Galaxy S7 heeft een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie, terwijl de Galaxy S7 Edge een 5,5 inch-scherm met gebogen randen heeft.

De grootste vernieuwingen  zijn de terugkeer van de stof- en waterdichtheid, het uitbreidbare geheugen en de introductie van het always-on-display. Ook de camera werd met de Galaxy S7 flink verbeterd, door de smartphone betere foto’s in het donker maakt.  Meer informatie over de verschillen tussen de twee vlaggenschepen kun je lezen in ons Galaxy S7 versus Galaxy S6-artikel.

Lees het laatste nieuws over  Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu