Samsung lanceert Galaxy Note 10.1-tablet, ligt vanaf deze week in de winkel

Redactie
6 augustus 2012, 13:27
1 min leestijd
Galaxy Note 10.1

Eind februari introduceerde Samsung de Galaxy Note 10.1, een quadcore-tablet met een scherm van 10 inch die over dezelfde handige functies als de populaire Galaxy Note beschikt. Nederland is één van de eerste landen waar de Galaxy Note 10.1 wordt gelanceerd en de tablet ligt vanaf deze week in de winkel. De Galaxy Note 10.1 is dit jaar het vlaggenschip van Samsung in de tablet-categorie en heeft dezelfde snelle processor als de Galaxy S III, 2GB RAM-geheugen en 16GB opslagruimte. De 3G-variant heeft een adviesprijs van 599 euro, de Wi-Fi-versie krijgt een prijskaartje van 479 euro.

De nieuwe tablet van Samsung is 8.9 millimeter dik en draait op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De app S-Note staat standaard op de tablet geïnstalleerd en werkt samen met de S-Pen van de Galaxy Note 10.1, die een stuk gevoeliger is ten opzichte van de vorige stylus van Samsung. Een interessante optie van de Galaxy Note 10.1 is multi screen: het werken met twee schermen naast elkaar. Hierdoor heb je de mogelijkheid om links een Word-document en rechts je e-mail te lezen. Als leuke bijkomstigheid krijg je standaard 50GB aan Dropbox-ruimte bij de Galaxy Note 10.1. Je hebt ook de mogelijkheid om de opslagruimte met een micro SD-kaart van maximaal 64GB uit te breiden.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Note 10.1 komt in de kleuren pearl white en pearl grey en kan via een aparte USB-dongle met elke televisie met een HDMI-aansluiting aangesloten worden. Hierdoor kun je content vanaf de tablet streamen of je gehele tablet op de televisie weergeven (spiegelen). De dongle is voor 79 euro te koop.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu