`Samsung lanceert eigen vr-camera gelijktijdig met Galaxy S7′

Gijs Ettes
1 februari 2016, 15:23
2 min leestijd
`Samsung lanceert eigen vr-camera gelijktijdig met Galaxy S7′

Samsung werkt aan de Gear 360, een eigen vr-camera die gelijktijdig met de Galaxy S7 wordt geïntroduceerd. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sammobile.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Samsung Gear 360

De Gear 360 is een compacte cirkelvormige  camera die de mogelijkheid heeft om 360-graden beelden vast te leggen, waarbij wordt gebruikgemaakt van twee fisheyelezen. De camera kan via bluetooth en een bijbehorende app worden gekoppeld met een Samsung-smartphone. Welke toestellen precies compatibel zijn is nog niet bekend, al zou de Galaxy S7 het accessoire standaard ondersteunen. De onthulling van de Gear 360 vindt mogelijk tegelijk met de verwachte aankondiging van de Galaxy S7 (Edge) plaats. Op 21 februari aanstaande organiseert Samsung een Unpacked-evenement waar de nieuwe producten uit de doeken worden gedaan.

Volgens Sammobile beschikt de Gear 360 over een eigen accu en opslag, waardoor het niet per se afhankelijk is van stroom en externe opslagruimte. De bediening vindt via de Gear 360-app plaats en een aparte viewfinder-applicatie. Laatstgenoemde stelt gebruikers in staat om gebruikelijke camera-opties als HDR, belichting, witbalans en iso te bepalen en te wisselen tussen 360- en 180-graden foto`s en video`s. De maximale resolutie in de eerste modus bedraagt 3840 bij 1920 pixels en 1920 bij 1080 pixels in de duallens-modus.

De app voor de Gear 360 bevat verschillende opnamemodi als VR-view, Dual View, Panoramic View, Timelapse en Looping Video. Je kunt er livebeelden mee bekijken, maar of het ook mogelijk is om beelden te streamen, is onduidelijk. Ook over de prijs en releasedatum is nog niets bekend.

Tip: houd Android Planet in de gaten voor de laatste informatie over Galaxy S7 kopen en Galaxy S7 Edge kopen. Zodra de toestellen verkrijgbaar zijn in de Benelux, lees je het hier! Ook zetten we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu