De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung lanceert Smartphone GamePad deze maand in Nederland

Gijs Ettes
17 december 2013, 13:05
1 min leestijd
Samsung lanceert Smartphone GamePad deze maand in Nederland
Samsung Smartphone Gamepad

De Smartphone GamePad van Samsung en de bijbehorende Mobile Console Application zullen nog deze maand worden gelanceerd in Nederland, zo heeft Samsung bevestigd. Een precieze Belgische releasedatum is nog niet bekend. De adviesprijs van het game-accessoire wordt 99,99 euro.

De Smartphone GamePad is een compacte controller die je middels bluetooth kunt verbinden met je tablet of smartphone en die op dit moment ondersteunt wordt door 35 populaire Android-games, waaronder Dead Trigger, Need for Speed en Modern Combat. Het apparaatje werkt met mobiele apparaten met scherm van 4 tot 6,3 inch en heeft een frame gemaakt van staal.

Lees verder na de advertentie.

Smartphone GamePad maakt van je toestel een spelcomputer

Samsung Smartphone Gamepad design

De Smartphone GamePad werkt met toestellen die draaien op Android 4.1 of hoger, maar is geoptimaliseerd voor Samsung Galaxy-smartphones zoals de Galaxy Note 3 en Galaxy S4. Gebruik je de controller met deze telefoons, dan kun je hem via nfc koppelen en games starten met de PLAY-knop op het accessoire.

Op dit moment ondersteunt de GamePad 35 spellen, maar Samsung geeft aan dat dit aantal op korte termijn wordt uitgebreid naar 100. Door je toestel via hdmi te koppelen met een televisie, is het daarnaast mogelijk games op een groot scherm te spelen. Daarmee kan de Smartphone GamePad in theorie Android-consoles als de OUYA overbodig maken.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu