‘Na Apple komt ook Samsung met een leaseprogramma’

Redactie
21 september 2015, 16:04
1 min leestijd
‘Na Apple komt ook Samsung met een leaseprogramma’

Na Apple lijkt ook Samsung nu te komen met een leaseprogramma voor de ‘aanschaf’ van een nieuwe smartphone. Het programma zou echter alleen gelden voor de  Galaxy-telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Bij de officiële lancering van de iPhone 6S en 6S Plus kondigde Apple een leaseprogramma aan waarbij men de nieuwste iPhone kan leasen voor een vast bedrag per maand. Met het iPhone Upgrade Plan kan deze telefoon indien gewenst na een jaar worden ingewisseld voor de nieuwe iPhone 7.

Samsung leaseprogramma voor Galaxy-smartphones

Geruchten beweren nu dat Samsung in de Verenigde Staten met eenzelfde programma voor zijn Galaxy-telefoons komt. Details over hoe het Samsung leaseprogramma eruit gaat zien zijn echter nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk ga je net als bij Apple met het leaseprogramma een contract van één tot twee jaar aan, waarbij je telefoon kunt upgraden als een nieuwere versie uitkomt. Of het leaseprogramma ook naar Nederland en België komt, is nog onduidelijk.

galaxy s6 klein1

Het addertje onder het gras bij de leaseprogramma’s is dat je Apple of Samsung slechts betaalt voor de huur van de telefoon. Na afloop van het programma moet je de telefoon weer inleveren en kun je niet een deel van je geld terugverdienen door hem bijvoorbeeld door te verkopen. Ook moet je je maandelijkse gebruikerskosten nog optellen bij het leasebedrag.

Tegenvallende verkoop Samsung-toestellen

Samsung heeft het al enige tijd moeilijk met de verkoop van zijn smartphones door geduchte concurrentie van Apple en de Android-telefoons van Chinese fabrikanten. Zo zou het bedrijf in het tweede kwartaal van 2015 37,5 procent minder inkomsten hebben verdiend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu