‘Samsung-gebruikers net zo loyaal als iPhone-bezitters, ook na Note 7-fiasco’

Thomas Haenen
21 november 2016, 10:25
2 min leestijd
‘Samsung-gebruikers net zo loyaal als iPhone-bezitters, ook na Note 7-fiasco’

Het vertrouwen in Samsung is niet of nauwelijks beschadigd te zijn door problemen met de Galaxy Note 7. Consumenten lijken nog niet weg te rennen van de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Samsung loyaliteit

91 procent van de consumenten met een Samsung-smartphone zal hierna weer een toestel van de fabrikant kopen, zo blijkt uit een onderzoek van Reuters/Ipsos. Tussen 26 oktober en 9 november voerde de organisatie een peiling uit onder 2375 Samsung-gebruikers. Het overgrote deel lijkt dus nog altijd vertrouwen te hebben in de fabrikant. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 92% van de Samsung-klanten hierna verwacht wederom een product van het bedrijf te kopen

Dat is vergelijkbaar met de loyaliteit onder Apple-gebruikers. De onderzoekers spraken met 3158 iPhone-bezitters. Daarvan zegt 92 procent hierna opnieuw een iPhone te kopen, terwijl 89 procent verwacht opnieuw een ander Apple-product te kopen. Onder bezitters van beide merken heerst dus nog altijd grote loyaliteit.

samsung loyaliteit

Galaxy Note 7-problemen

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de problemen rond de Galaxy Note 7. Dat toestel verscheen in augustus, maar werd al snel uit de verkoop gehaald na verhalen over ontploffende accu’s. Na een tweede terugroepactie werd in oktober zelfs besloten het toestel definitief nooit meer te produceren. Het bedrijf verzocht Note 7-bezitters zo snel mogelijk hun toestel terug te brengen en bood verschillende malen zijn excuses aan.

De relatief snelle acties van Samsung lijken effect te hebben gehad. Het vertrouwen in de fabrikant is volgens de onderzoekers nauwelijks geschaad. Van alle ondervraagde consumenten die wisten over de Note 7-problemen zegt 27 procent als eerste een Samsung-product te overwegen. Onder consumenten die niet wisten van de problemen en de wereldwijde terugroepactie lag dat aantal op 25 procent. Dat suggereert dat het nieuws geen effect heeft gehad op de aankoopkeuzes van consumenten.

Begin 2017 volgt waarschijnlijk de volgende grote test voor Samsung loyaliteit. De fabrikant brengt dan de Galaxy S8 uit, een nieuw vlaggenschip waar Samsung waarschijnlijk hoge verwachtingen voor heeft.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu