Gerucht: Samsung werkt aan stevige Galaxy S7 Active

Wouter Nijsen
24 maart 2016, 14:47
1 min leestijd
Gerucht: Samsung werkt aan stevige Galaxy S7 Active

Samsung lijkt aan een nieuw Active-toestel te werken. Mogelijk gaat het om de Galaxy S7 Active, een stevigere variant van de reguliere Galaxy S7.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Active

De bekende lekker Evan Blass (@evleaks) heeft importdata vrijgegeven, waaruit blijkt dat Samsung werkt aan een toestel met modelnummer SM-G891A. Het vorige Active-toestel, de Galaxy S6 Active, heeft het modelnummer SM-G890A. Hierdoor gaat het mogelijk om de Galaxy S7 Active of een 2016-versie van de S6 Active. Het nieuwe toestel beschikt over een stevige behuizing en grotere accu, maar verder is er nog niets bekend.

galaxy s6 active officieel

Hierdoor is het nog onduidelijk waarmee de Galaxy S7 Active, naast de stevigere behuizing, zich onderscheidt. De Galaxy S7 en S7 Edge zijn immers IP68-gecertificeerd, wat betekent dat ze stof- en waterbestendig zijn. Een sterkere behuizing zorgt er wel voor dat het toestel vallen overleeft  en minder snel barst.

Vorig jaar juni verscheen de Galaxy S6 Active in de Verenigde Staten. Samsung liet tegenover Android Planet weten geen plannen te hebben om het toestel ook in de Benelux uit te brengen. Het toestel verscheen vooralsnog niet  op de Nederlandse markt.

Naast  de verstevigde behuizing beschikt de S6 Active over dezelfde specificaties als de reguliere S6. Het toestel wordt aangedreven door een vlotte octacore-processor met 3GB RAM en 32GB of 64GB aan opslagruimte. Het QHD-scherm meet 5,1 inch en is voorzien van een krasbestendig laagje Gorilla Glass 4. Verder beschikt de telefoon  over een 16 en 5 megapixel-camera, 3500 mAh-accu  en  4G-ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu