Samsung mag Galaxy Tab 10.1 in Nederland voorlopig verkopen
Redactie

samsunggalaxytab10-1Samsung mag de Galaxy Tab 10.1 de komende weken gewoon lanceren. Apple en Samsung hebben afgesproken dat ze geen verkoopverbod voor elkaars producten zullen afdwingen in Nederland. Beide bedrijven stuurden een bericht naar de media, waarin ze aangeven de beslissing in het kort geding te gaan afwachten. De rechter velt op 15 september het vonnis. Als er toch een verkoopverbod wordt uitgevaardigd, dat gaat dat pas vanaf 13 oktober van start. Samsung kan door deze afspraak gewoon de Galaxy Tab 10.1 in Nederland lanceren, al wil Samsung dat zelf nog niet officieel bevestigen. In de rest van Europa mag de Galaxy Tab 10.1 voorlopig nog niet in de winkel verschijnen. Het zou kunnen leiden tot een enorme run op de tablet in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zoals eerder gemeld heeft een Duitse rechter afgelopen dinsdag besloten dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 niet in de EU mag verkopen. Nederland valt buiten het verkoopverbod, dat minstens een maand blijft gelden. Inmiddels heeft Samsung wel een kort geding aangespannen om te zorgen dat het verkoopverbod wordt ingetrokken. Die rechtszaak is pas 25 augustus aan de orde en de uitspraak daarvan volgt een paar weken later.

Onderstaande Engelstalige verklaring ontvingen we vandaag van de Samsung Press Office:

samsung verklaring

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.