Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung marketingbudget stijgt naar 14 miljard dollar

Gijs Ettes
28 november 2013, 15:23
1 min leestijd
Samsung marketingbudget stijgt naar 14 miljard dollar
Samsung marketingbudget

Samsung wil dit jaar nog 14 miljard dollar (zo’n 10,3 miljard euro) spenderen aan advertenties en marketing. Het Samsung marketingbudget is daarmee hoger dan het bruto binnenlands product van IJsland.

Door zoveel geld te pompen in zijn marketingactiviteiten wil de Zuid-Koreaanse fabrikant ervoor zorgen dat de merknaam Samsung net zo tot de verbeelding spreekt als Apple dat doet. Momenteel heeft Samsung een marktwaarde van circa 227 miljard dollar, omgerekend ruim 167 miljard euro. De marktwaarde van Apple ligt beduidend hoger: 340 miljard euro.

Lees verder na de advertentie.

Inzet Samsung marketingbudget niet altijd even goed

Er zijn echter twijfels over de manier waarop Samsung zijn marketingbudget inzet. Zo sponsorde de fabrikant een festival voor korte films in Australië dat slecht werd beoordeeld vanwege de schaamteloze plaatsingen van producten in een reeks van ‘achter de schermen’-video’s.

Ook lagen enkele campagnes die Samsung lanceerde in de VS en Zuid-Afrika onder vuur vanwege de seksistische manier waarop giechelende vrouwen in de reclames werden getoond.

Volgens Oh Jung-suk, een professor aan de universiteit van Seoul, doet de fabrikant teveel zijn best om een bepaald imago na te streven. “Ze slagen er niet in hun ambitie en de manier waarop ze door consumenten op dit moment worden gezien, met elkaar in lijn te brengen”, aldus de professor.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu