De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung minder blij met overname Motorola Mobile door Google dan gedacht

Redactie
17 augustus 2011, 20:56
1 min leestijd
Samsung minder blij met overname Motorola Mobile door Google dan gedacht
Samsung minder blij met overname Motorola Mobile door Google dan gedacht

Toen Google afgelopen maandag het nieuws bekend maakte dat ze Motorola overnam, volgde al vlug de positieve reacties van andere Android-fabrikanten. Volgens Reuters blijkt nu echter dat Samsung minder gelukkig was met de overname dan ze deed voorkomen. Kennelijk heeft de CEO van Samsung een spoedvergadering belegd om de strategie van het bedrijf drastisch aan te passen. Samsung zou zich meer bezig gaan houden met software dan nu het geval is. Zo zou het bedrijf van plan zijn om het overnamepad op te gaan om snel meer kennis in huis te krijgen.

President van Samsung Electronics Lee Kun-hee zou in juli al vergelijkbare opmerkingen hebben gemaakt over het belang van software, maar nu zou Samsung dus vooral flink gaan investeren in het aantrekken van nieuwe krachten. Toevallig werd deze week ook al bekend dat de stichter van de alternatieve firmware CyanogenMod, Steve Kondik, voor Samsung gaat werken.

Lees verder na de advertentie.

De beleidswijziging van Samsung lijkt in te spelen op de verwachting dat Google met de aankoop van Motorola Mobility meer op Apple gaat lijken. Apple heeft als voordeel dat ze hardware en software beter op elkaar af kunnen stemmen omdat ze dit beide in de hand hebben. Google werkte voor haar eigen Nexus-telefoon tot nu toe nauw samen met Android-fabrikanten, en het lijkt logisch dat Motorola nu de officiële Google-apparaten voor ontwikkelaars gaat maken. Google gaf hierop in een reactie echter te kennen dat er niets veranderd in het keuzeproces voor een partner voor een Nexus-apparaat.

Bron: Reuters

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu